Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb veel rode vlekken op mij gezicht afkomstig van puisten! Het gaat niet weg tips??

Het zijn allemaal vlekken rood en ze vervellen ook echt lelijk tips a.u.b.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
922

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Als je enkele milde puisten op je gezicht hebt kun je dit meestal zelf behandelen. Afhankelijk van de ernst van het probleem kun je er ook voor kiezen om de behandeling uit te laten voeren door een specialist.

Je kunt met de onderstaande basistips in ieder geval zelf voor zorgen dat je puisten op je gezicht zo veel mogelijk voorkomt.
Houd je gezicht schoon door het twee tot 3 maal per dag te wassen. Indien mogelijk met een milde gezichtsreiniger.
Knijp puisten niet uit. Dit kan de rest van je gezicht besmetten met het uitbreken van meer puisten als gevolg. Kun je het niet laten? Lees dan hoe je het beste een puist kunt uitknijpen.
Raak zo min mogelijk je gezicht aan met vuile vingers. Je kunt namelijk bacteriën verspreiden die zich weer kunnen nestelen in verstopte poriën.
Wees voorzichtig met make-up. Indien mogelijk, gebruik make-up op waterbasis. Jonge vrouwen zijn geneigd veel make-up te gebruiken. Zorg in ieder geval dat je alle make-up van je gezicht veegt voor het slapen gaan.
Je haren kunnen ook vuil (oude huidcellen) en vet bevatten. Spoel alle gel, vet etc. uit je haren voordat je gaat slapen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik ga mijn haar vaker wassen, ik doe er elke dag gel in en ik zit ook aan mijn gezicht. Ik wrijf aan mijn gezicht zodat het vet weggaat is dat goed of juist niet. De huisarts zij dat ik acne had en gaf me een creme coor jeugdpuistjes wat niet hielp.
Ik heb al jarenlang acnelittekens in mijn gezicht. Ik ga nu 1x per maand naar het ziekenhuis in Emmen en daar krijg ik dan een IPL behandeling. Ik heb er intussen 4 gehad en ik zie een groot verschil. Zeker de moeite ( en het geld €50,00 per keer) waard.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding