Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb een bultje op mijn onderrug. Wat kan dit zijn?

Ik kwam erachter dat ik een klein bultje (evengroot als een puistje) op mijn onderrug heb. Volgens mij heb ik dit al langer. Hij zit ongeveer 1cm onder mijn stuitje. Ik heb er geen last van, maar als ik erop druk, voel ik een soort van steekje in mijn stuitje. Ik dacht eerst dat het een puistje was, en ik probeerde hem uit te knijpen; maar dat lukte niet, dat deed best wel zeer. Daarom denk ik dat het iets anders is. Weet iemand van jullie wat dit voor een bultje kan zijn? Is het gevaarlijk? En hebben meer mensen hier ''last'' van? Om ermee naar de huisarts te gaan vindt ik wat overdreven, vooral om dat als ik er niet aanzit, geen last van heb.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
4.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Voor een bultje naar je huisarts gaan is NOOIT overdreven. Ik wil je niet bang maken maar er is geen eenduidig antwoord op te geven. Het kan varieren van een goed of kwaadaardig gezwel tot een ontstoken/verstopte porie. Er is maar 1 persoon die daar antwoord op kan geven en dat is.. jawel.. de huisarts! Gewoon gaan! Zo snel mogelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Het is heel waarscjhijnlijk een steenpuist, oftewel: Een puistje wat zit onderin de huid ontwikkeld heeft. Het kan wel een poos duren voor die 'popt'.

Anders kan het een vetophoping zijn, welke langzaam groter wordt.

Als je er over een week of 2 nog last van hebt zou ik overwegen het inloopspreekuur te benutten voor je gemoedsrust.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het kan van alles zijn. Ik heb ooit eens een bultje laten weghalen. Het bleek een goedaardige lipoom.
Of het dat bij jou ook is, kan ik niet zeggen.
De bron geeft wat meer info.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
t kan ook een talg bultje zijn!
wel is het zo dat ieder knobbeltje of bobbeltje, hoe onschuldig ook ,nooit verkeerd is om het even te laten zien bij de huisarts
dan ben je zelf weer gerust
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Jeukt t niet? Ik heb twee keer soortgelijk iets gehad wat ook ontsteking werd pijnlijk en lastig. T schijnt van de rand van vieze wcbrillen te komen. Sindsdien hang Ik :-) Zinkzalf hielp in mijn geval.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding