Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het verstandig om na het sporten te eten?

Ik heb vanavond een 1,5 uur getraind op de crosstrainer. Voor het sporten heb ik gewoon warm gegeten, maar heb nu toch wel honger. moet ik dan wat eten of dit gevoel negeren?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
864

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Wanneer je aan het einde van de middag gaat sporten en pas laat thuis komt blijft het raadzaam om te eten. Je lichaam heeft koolhydraten nodig, eiwitten en andere voedingstoffen om te kunnen herstellen. Wanneer je een maaltijd na het sporten overslaat, zul je langzamer herstellen. Vooropgesteld dat je je niet overeet, zullen de calorieën niet in vet worden omgezet. Streef ernaar om de meeste calorieën en voedingstoffen eerder op de dag in te nemen. Eet dus een goed ontbijt, een goede middagmaaltijd en 2 of 3 snacks tussen de maaltijden in, om je ervan te verzekeren dat je voldoende brandstof hebt voordat je gaat sporten.
Drink direct na het sporten en eet daarna een lichte maaltijd of snack.

Op deze site vind je meer informatie over wat je dan zou kunnen nemen.
De beste snack voor na het sporten moet koolhydraten en een klein beetje eiwit bevatten. Het beste is een verhouding van 3:1.

http://www.healthylives.nl/voeding/meer-energie/Wat-te-eten-na-het-sporten

Toegevoegd na 2 minuten:
PORTLAND - Het wijdverbreide idee dat je dik wordt als je laat op de avond eet, is onzin. Onderzoekers van de Universiteit van Oregon in de Verenigde Staten zeggen dat er geen enkel verband is tussen de tijd waarop iemand eet en of hij wel of niet aankomt.
De wetenschappers deden hun ontdekking tijdens een onderzoek naar hormonen en gewichtstoename. "Steeds weer wordt ons verteld dat we niet 's avonds laat moeten eten omdat dat tot gewichtstoename zou leiden. Maar er is niet echt veel onderzoek dat steun geeft aan dit wijdverbreide geloof, dat meer een 'broodje-aap-verhaal' is", aldus hoofdonderzoeker dr. Judy Cameron in een persbericht van de universiteit.

bron: Nu.nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Het is niet verstandig om na 22.00 uur nog te eten. Je kunt nog wel wat yoghurt nemen.
Eet 3-4 uur na de warme maaltijd nog iets kleins, een boterham of cracker o.i.d.

Na het sporten krijg je vaak trek, dus laat sporten is ook niet verstandig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
nee je moet 2 uur voor het sporten warm eten dan verteerd het ook en verbrand je die calorieen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat hangt ervan af. Als je veel en snel wilt afvallen, moet je daarna niet meer eten, maar anders is het juist wel verstandig om wat te eten. Uiteindelijk vraagt je lichaam erom door het 'hongergevoel'. Zelf eet ik ook wat na het sporten 's avonds en ik val evengoed af.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat lijkt me prima! Je luistert daarmee naar je lichaam op een gezonde manier!
Vooral met betrekking tot sporten is het altijd belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Blijkbaar heb je tijdens het sporten alle brandstof op gemaakt en heeft je lichaam weer nieuwe nodig.

Het is nooit verstandig om een hongergevoel te negeren; zelfs niet als je bezig bent met afvallen. Eet dus iets kleins (in de nacht heb je toch maar weinig nodig).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Als je traint om af te vallen is het niet verstandig om tot 1,5 uur na het sporten te eten of koolhydraat-houdende dranken (e.g. enerydrink) te nuttigen.
Tot anderhalf uur na het sporten blijf je calorieën verbranden, als je op dat moment gaat eten, verbrand je geen extra calorieën maar alleen de calorieën die je op dat moment tot je neemt.

Dus als je anderhalf uur na het sporten nog steeds erge trek hebt kun je het beste dan iets lichtverteerbaars eten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik at altijd na het trainen altijd.Was bezig met afvallen,en dat is gewoon gelukt
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding