Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

mijn dochter heeft al 15 jaar last van chronische vermoeitheid,heeft iemand een oplossing.bedankt

Toegevoegd na 15 uur:
Ze loopt al 2jaar bij de dokters en psichiaters,maar ze kunnen niets vinden,ze is heel vaak duizilig en werkt sinds 2 jaar halve dagen en staat al moe op. Ze is 27jaar.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
1.5K
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Mogen we weten hoe oud je dochter is? Chronische vermoeidheid treedt meestal op bij vrouwen. Het begint tussen het 15e en 25e levensjaar. Na het 35e levensjaar verdwijnt het meestal vanzelf. Er zijn natuurlijk altijd mensen die buiten deze grootste groep vallen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zoek eens een uitdaging voor haar. Iets waar ze zich volledig op kan storten... Heeft ze vast geen zin in... Maar serieus, ik heb ook een tijd last van 'vermoeidheid' gehad. Bleek gewoon dat ik te weinig uitgedaagd werd waardoor ik lui en 'moe' werd.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Met zo'n lange ziektegeschiedenis zal ze vast al wel bij de huisarts zijn geweest. Zo niet: alsnog doen.

De beste behandeling (met het hoogste succespercentage) van chronische vermoeidheid wordt nu gegeven door een gespecialiseerd centrum in Nijmegen. Zie Bron. Deze behandeling wordt echter door veel patiëntgroepen niet geaccepteerd, omdat de behandeling begint vanuit de patiënt zelf. In dit geval: vanuit de psyche, vanuit de manier waarop de patiënt op de omgeving reageert. Veel patiëntengroepen interpreteren dit als zeggen dat het "tussen de oren" zit, en dat is voor hen niet acceptabel.

Hoed je in ieder geval voor de vele kwakzalvers die op dit gebied actief zijn. Er zijn duizenden goeroes, geestuitdrijvers, lieden die maandenlang zeer zware antibiotica voorschrijven, dieetaanhangers, aardstraalrichters, schimmelzoekers (candida!), enzovoort. Die hebben nog nooit enig resultaat laten zien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (7)

Naar de dokter gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik durf er zelf geen advies over te geven, maar vond wel het CVS-behandelcentrum van het radboudziekenhuis, mss het proberen waard?

Toegevoegd na 3 minuten:
ik zie trouwens dat je er wel een verwijzing van de huisarts voor nodig hebt. Het lijkt me dus het slimst om bij de huisarts te beginnen en aan te geven dat je graag in een dergelijk behandelcentrum doorverwezen wilt worden..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Als ik jou was zou ik beginnen met een bezoek aan de huisarts. Van daaruit zijn er tal van mogelijkheden voor onderzoeken die je dochter zou kunnen ondergaan in diverse gespecialiseerde ziekenhuizen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Weet je zeker, dat het echt chronische vermoeidheid is? Is die diagnose ooit officieel gesteld?
Op een dag vertelde een vriendin mij nl, dat zij het had. Omdat ze toen net een nestje puppies had, kwam ik om haar te helpen met het extra-werk, dat 10 zulke hummeltjes nou eenmaal met zich meebrengt. Toen ik na 10 dagen weer naar huis kwam, was ik gebroken....Elke dag stond ze om 6 uur op, en was werkelijk de hele dag aan het rennen, en haalde ook nog allerlei extra-dingen op haar hals. Bezoek, eters, exposities bezoeken, 3 x per dag minstens een uur wandelen met de volwassen honden (3!), de "gewone" huishoudelijke klusjes als koken, afwassen, de was doen, ze streek zelfs t-shirts en beddegoed, 2 x per week werd haar hele huis gedweild en de ramen gezeemd, dagelijks werd het hele huis gezogen, de tuinen voor en achter hadden geen sprietje onkruid, de honden werden dagelijks supergrondig gekamd en geborsteld, kortom, ook als er niet nog de puppies met extra-werk waren geweest - ik kon haar met de beste wil van de wereld niet bijbenen.
Als jouw dochter ook zo'n stuiterbal is, zou ze misschien gewoon iets minder perfektionistis moeten proberen te zijn, want dat je hartstikke moe bent, lijkt mij heel normaal, en als je elke dag zo tekeer gaat, lijkt dat chronisch, omdat je elke dag jezelf voorbijrent.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Hoi! Even een kleine opmerking: vermoeidheid i.p.v. vermoeitheid. Is nl. vermoeide en en niet vermoeite.
Voor je dochter lijkt een vast ritme en structuur belangrijk. Succes ermee!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zoek eens een uitdaging voor haar. Iets waar ze zich volledig op kan storten…

Heeft ze vast geen zin in…

Maar serieus, ik heb ook een tijd last van ‘vermoeidheid’ gehad. Bleek gewoon dat ik te weinig uitgedaagd werd waardoor ik lui en ‘moe’ werd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Regelmaat. Het is belangrijk dat ze een ritme krijgt met slapen dus elke dag ongeveer op hetzelfde moment gaat slapen en ook wakker word.. En ja vroeg gaan slapen is niet altijd leuk.. (ik spreek uit ervaring) maar het maakt je dag wel veel leuker (ik zie dat het nu ook al weer veel te laat is;))
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding