Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (4)

Anders zou het heel saai worden op het toilet, zonder al die tegeltjes :-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
spreken in eenvoudige beeldende taal maakt op een simpele manier ingewikkelde standpunten en redeneringen duidelijk.
vrijwel iedereen kent een groot aantal spreekwoorden en weet wat ze betekenen. door die te gebruiken, hoef je daarna niets meer uit te leggen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Soms weet je niet goed hoe je iets moet zeggen. Een spreekwoord of gezegde is kort en krachtig. De meeste mensen weten direct wat je ermee bedoelt. Bovendien zijn spreekwoorden vaak grappig. Het is leuk om ze te gebruiken. Veel spreekwoorden en gezegden zijn heel oud, sommige wel 300 of 400 jaar. Veel andere dingen uit die tijd zijn allang vergeten. Dat zegt veel over de ‘kracht’ van spreekwoorden en hoe belangrijk ze voor de mensen zijn. Er komen nog steeds nieuwe spreekwoorden en gezegden bij. Bijvoorbeeld door de reclames op de televisie. Soms nemen mensen zinnen uit een reclame over. Ze gebruiken zo’n zin in een gesprek. Iedereen die de reclame gezien heeft, weet wat ermee bedoeld wordt.
Net als bij een spreekwoord of gezegde!
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden
Omdat spreekwoorden zinnen zijn met een diepere betekenis. Ze worden vaak gebruikt om iemand iets duidelijk te maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding