Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

vraag over IND

ik zou graag meer informatie over ind willen hebben. waar verkrijg ik die info. wat betreft immigratie . en immigratie processen ?

of specifiek gezegd
als IND een immigrant afwijst, en de rechter wel mee akkoord gaat dat deze persoon wel degelijk een verblijfsvergunning kan krijgen.
kan IND alsnog de uitspraak van rechter ontkrachten ? zo ja hoe ?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Wetgeving
1.1K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kijk naast www.ind.nl ook eens op www.buitenlandsepartner.nl of www.mixed-couples.nl voor meer info en tips van mensen in een soortgelijke situatie.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

De IND neemt beslissingen namens de Minister en Staatssecretaris van Justitie en de Minister van Buitenlandse Zaken. Als een vreemdeling het niet eens is met een beslissing, kan hij altijd een beroep doen op het oordeel van een onafhankelijke rechter. Als de rechter vervolgens uitleg vraagt aan de IND over de beslissing, dan wordt die uitleg gegeven door een procesvertegenwoordiger van de IND als het gaat om asiel, regulier verblijf of vreemdelingenbewaring. Hij vertegenwoordigt op dat moment de Minister of Staatssecretaris.
Als de IND de aanvraag afwijst, kan de asielzoeker hiertegen beroep bij de rechtbank instellen. Ook kan hij om een voorlopige voorziening vragen, om bijvoorbeeld te voorkomen dat hij wordt uitgezet voordat de rechter naar zijn zaak heeft gekeken.
Als de IND de beslissing binnen 48 uur heeft genomen (de zogenaamde AC-procedure) heeft de asielzoeker een week de tijd om beroep in te stellen. Neemt de IND later een beslissing (in de normale asielprocedure), dan geldt een termijn van vier weken voor het instellen van beroep. Meer informatie over de procedures staat op de verblijfwijzer van de IND: http://www.ind.nl/nl/index.asp
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden
Op de website van de IND is alles heel uitgebreid te bekijken voor wat betreft alle immigratie en immigratieprocessen.
Als je een vluchteling bent, kan je te rade gaan bij Vluchtelingenwerk in je woonplaats ook voor juridisch advies.

Als de IND in eerste instantie een verzoek om een verblijfsvergunning heeft afgewezen, en de rechter wijst toe, dan moet je contact opnemen met de IND en de gerechtelijke uitspraak meenemen, en je pasje van je voorlopige verblijfsvergunning en je inschrijving bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je woont.
Met de IND kan je een afspraak maken.
De rechter is belangrijker dan de IND, dus die moeten je dan gewoon aan die verblijfsvergunning helpen.

In feite is de IND gewoon een uitvoeringsorgaan van de overheid.

Het kan zijn dat de overheid, de minister van justitie tegen de uitspraak van de rechter in beroep gaat. In dat geval moet je samen met je advocaat verder procederen.
Dat wordt meestal gelijk kenbaar gemaakt als dat zo is.

Lees ook goed de site van de IND of de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. www.ind.nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding