Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoeveel mag een bewindvoerder maximaal besteden van iemand zn bijstanduitkering voor de aflossing van schulden?

de schuld is niet hoog , maar bewindvoerder wil ook de zorgtoeslag voor afbetaling gebruiken, en tevens vakantiegeld, mag dat zomaar, bedoel er is toch een maximum?
ps hij zegt ook dat ie de beslagvrije voet nog steeds niet heeft berekend(na 5maanden )

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Wetgeving
1.3K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Zit je in de wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP) of ben je vrijwillig onder bewindvoering gegaan? En indien het laatste, bij welke instantie?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
vrijwillig bij een particuliere bewindvoerder..maar voor k bij m onder bewind ging k heb lang geaarzeld of k dat wel zou doen, had ie afgesproken dat k gewoon mn vakantiegeld en eventuele extraatjes zelf mocht houden, en nu dus ineens niet sinds k dus officieel bewindvoering heb..hij zegt >> had je moeten zeggen dat je schuld had<< ja hallo ..dat wist ie !!!!! k heb zo n spijt dat t k erin getrapt ben..sta toch niet onder curatele zeg....

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Alles boven de beslagvrije voet mag gebruikt worden.

Die beslagvrije voet zal dus eerst vastgesteld moeten worden.

Om een idee te krijgen:
Voor een alleenstaande van ouder dan 21 jaar met een inkomen inclusief vakantietoeslag tot euro 668,21 is deze beslagvrije voet minimaal euro 601,39. Voor een inkomen tussen € 668,21 en € 935,49 geldt een variabele b.v.v. van 90% van het inkomen inclusief vakantietoeslag en voor een inkomen boven euro 935,49 geldt een b.v.v. van euro 841,94.
De beslagvrije voet wordt verhoogd met de woonkosten, na aftrek van de normhuur en de ontvangen huurtoeslag of woonkostentoeslag.
De beslagvrije voet wordt verhoogd met de premie ziektekostenverzekering, na aftrek van de ontvangen zorgtoeslag en de in de bijstandsnorm begrepen normpremie.
En zo zijn er nog enkele.

Kortom: er is niet een 'maximum aflossing', dat hangt af van de beslagvrije voet. Bedragen zijn overgenomen uit het normenoverzicht dat via onderstaande site aanklikbaar is.
(Lees meer...)
Computoon
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ja, dat mag, het zijn allemaal inkomsten, en de schuld moet betaald worden.
(Lees meer...)
anneliez
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding