Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan er iets gebeuren met me rijbewijs omdat ik iemand heb aangereden op de fiets vandaag (diegene had niks en ze fiets ook niet)?

ik kwam van een druk kruispunt af en kon niet anders om over de andere rijbaan over te steken. er kwam een man aan(dat zag ik ook en ging al langzamer rijden) waar ik makkelijk langs kon en die gaat voor me auto staan en houd ze wiel zo scheef dat ik niet kon passeren waardoor ik dus zijn wiel raakte. ik wou op dat moment uitstappen om te vragen wat er was maar heb dit niet gedaan omdat hij direct ze fiets oppakte en die tegen me auto aan duwde/gooide (hij viel hierbij om) ik reed weg omdat ik me dood geschrokken was en kwam meteen daarna weer terug en heb sorry gezegt en de man reageerde erg boos en wou me kenteken en adres hebben en gaat mij aangeven.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Wetgeving
653
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb hier niet veel verstand van als 16 jarige maarja, Hij kan je aanklagen ja en een rechtzaak beginenen. Maar dan moet hij wel bewijzen hebben. Als er geeen schade is en hij heeft ook niks is er toch wel heeeeel weinig bewijs..

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Met jouw rijbewijs zal niet veel gebeuren, daar is de "aanrijding" niet ernstig genoeg voor.
Het zou kunnen dat de boze man een schadeclaim indient die je bij de verzekering van jouw auto moet indienen, maar omdat de schuldvraag heel onduidelijk is kun je onmiddellijk bij die man een tegen-claim indienen voor geleden schade die ontstond toen hij moedwillig zijn fiets tegen jouw auto gooide.
De man maakt weinig kans om aangifte bij de politie te doen, er is geen strafbaar feit gepleegd, je zult er dus wel helemaal niets meer over horen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding