Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoelang duurt het ascentieproces en in welke fases verloopt het

http://www.aquariusage.com/index.cfm?newsid=2735&read=1

Toegevoegd na 5 uur:
http://inchata.eu/cmsb/content/view/358/2/

En wie weet iets over de symptomen ??

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
6.8K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Symptomen hangen van wat men bereikt. Het begint bij bewust worden van je echte zelf, die ene zelf die alles observeert. Daarna ga je werken aan het ontwikkelen van de connectie van je echte zelf met de bron van je ziel door eerst controle te krijgen over je ego. Zodra je dat bereikt kan je de ruis dat door je hersenen wordt geproduceerd (scenario's en verhalen dat je ego maakt, angsten etc') uitschakelen. Dan als je verder gaat werken ontwikkel je nieuwe zintuigen die je een breder en ruimer beeld van de werkelijkheid kunnen weergeven. De volgende ontwikkeling stadia zijn te moeilijk om te begrijpen voor dat je nieuwe zintuigen heb ontwikkeld. Het eind resultaat is het bereiken van verlossing van alle materieel behoeften en een eeuwig spiritueel leven.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Deze vraag is niet te beantwoorden.

De site waarnaar je verwijst, gaat over een bepaalde new-age-achtige geloofsrichting. Deze geloofsrichting beweert van alles en nog wat.

Sommige dingen zijn puur een geloof - bijvoorbeeld het geloof dat we op weg zijn naar iets hogers. Zolang je zulke dingen ziet als onderdeel van het geloof, en er verder geen realiteit aan toekent, is dat prima.

Andere dingen zijn aantoonbaar onjuist, zoals hun bewering dat onze celstructuur zou veranderen.

Hoe dan ook, hun hele verhaal over ascentie is dus gebaseerd op geloof, niet op feiten, werkelijkheid, of waarnemingen. Het gaat dus om een zelfbedacht proces.

Hoe lang dat proces gaat duren, is dus niet te zeggen, behalve vanuit precies dit geloof. Andere geloven kennen hun eigen ascentieprocessen, dus vanuit die geloven zul je andere antwoorden krijgen op de vraag hoe lang dat proces duurt. Hetzelfde geldt voor de fases waarin dit proces zou verlopen.
(Lees meer...)
Cryofiel
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Prima antwoord +.

Andere antwoorden (4)

www.niburu.nl heeft het vaak over het ascentieproces en geloven daar ook heilig in. ikzelf kijk daar dagelijks voor de wetenschappelijke dingen.

ascentieproces bevat een fase waarin je je zelfbewust wordt. ascentie heeft ook te maken met jouw chakra's. volgens de gelovigen heeft ieder mens 7 chakra's beginnend vanaf de genitalien tot aan je hersenen(derde oog). als je doormiddel van meditatie alle 7 chakra's opent kom je in een fase van de mekhaba, oftewel het vervoersmiddel naar ascentie. mekhaba is een combinatie van 3 woorden, geest.licht en lichaam.

dit is wat ik ervan afweet.

Toegevoegd na 3 minuten:
de rest van ascentie interesseert mij niet, want dat is in mijn optiek volmaakte onzin.

zelfbewustheid, zou mogelijk zijn, hiermee kom je in contact met jezelf en breng je rust in je lichaam. ascentie zelf kan ik niet bij, want dat is wetenschappelijk onlogisch.

Toegevoegd na 8 minuten:
*Merkabah
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het ascentieproces ligt in de basis van bijna alle religies en mystieke geloofssystemen. Een van de oudste systemen waarop veel nieuwe age ideeën zijn gebaseerd is de Kabbala. Mijn antwoord is gebaseerd op de kabbala systeem.
Volgens de kabbala zijn er 4 werelden voor het oneindig (dat is de 5de wereld die eigenlijk niet toegangbaar is voor alle schepsels en bevat alleen een entiteit "de schepper")
Deze 4 werelden bevatten elk 4 werelden en elke wereld bestaat uit 10 eigenschappen.
Wij zijn in de 1e wereld "de wereld van actie" en binnen deze wereld hebben wij de hoogste wereld bereikt uit de 4
mogelijk evolutie (werelden) fases. In deze evolutie fase (wereld) hebben wij de eerste van 10 eigenschappen verworven. Kabbala is een ingewikkeld en zeer gedetailleerde systeem dus een volledig uitleg is hier onmogelijk maar betreffende de vraag hoelang deze hele proces duurt zegt de kabbala dat onze universum bestaat 15,7 miljard jaar (dat is de proces voor de oerknal 2,3 miljard + 13,4 miljard sinds de oerknal). Volgens de kabbala duurt de hele proces voor dat wij de hoogste wereld bereiken en tot verlossing komen 17,9 miljard jaar.
Genoeg tijd om om je spoelen goed in te pakken zou ik zeggen :-)

Toegevoegd na 6 minuten:
je spullen in te pakken.... (problemen met de nieuwe speldienst van GV
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Leuk te lezen, +1
Als ik je tweede link bekijk, zit ik midden dat proces.

Hoelang het duurt kan ik niet precies aangeven ik kan je wel mijn ervaring en gevoel vertellen.

Voor mij is dit proces zo een 6-7 jaar geleden begonnen. En komen de ongemakken en gemakken in golven. Waarbij ik algemeen kan spreken dat die golven in totaliteit zijn meer naar een top gaan en minder in de dal blijven hangen.

Naar mijn idee zijn er geen fases. Elke keer wordt er een klein stukje opgelost. Dit geeft aanvankelijk weerstand en ongemakken. Als je dit helemaal zat bent en deze toestand helemaal hebt ervaren, ben je toe aan de oplossing en de oorzaak. Hiermee heelt een stukje en maakt het plaats voor nieuwe ruimte. Deze ruimte was het oude ongemak en kan nu worden gevuld met een stukje van jij. Jij wordt dus meer en meer completer zoals je bedoeld was te zijn.

Energetisch zal je stukje voor stukje blokkades opheffen en zal je de energiestroming meer en meer gaan voelen en toepassen.

Hoe lang het nog gaat duren kan ik je niet zeggen. Elke voorspelling die ik hier in het verleden over gedaan heb, is onwaar gebleken. Dit komt omdat ik iets als heel groot heb ervaren, terwijl het in totaliteit heel klein is gebleken. Hierdoor zijn de stappen die je maakt, maar hele kleine stapjes.
Maar het gaat door en je komt vooruit. Steeds meer verander je en dat is alleen maar ten gunste. Steeds meer kan je gebruiken van de krachten die je ontwikkeld. Steeds minder zal je geblokkeerd zijn door zelf en je oude patronen.
Alleen dit proces is al nuttig om te doorlopen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
:-) wij praten over precies hetzelfde proces alleen geven het andere namen. Interessant en mooi.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat mag je eens uitleggen. Je verhaal is leuk om te lezen, maar eerlijk gezegd ken ik het niet en begrijp ik het net zo min.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Met dit antwoord ben ik best blij en vermoed dat e.ea. bij mij vanaf 2005 ook al aan de gang is. Maar sinds vorig jaar december is een hoger tempo.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Er komen er steeds meer bij!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
@Ed, Nou dat is ook toevallig (bestaat niet), ik heb je net in de reactie PB verwezen naar mijn antwoord. Waarschijnlijk schreef ik het en jij vond het. @Omke, ja steeds meer mensen doorgaan dit proces. In mijn optiek hoort dit bij de nieuwe tijd die begint aan te breken.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
@Gdanonym en Omke, Ed en Jacob207. Ik heb de tweede link ook gelezen. Wat een beschrijving en herkenning. Maar ik moet toegeven dat er ook een stuk "universeel menselijk wensdenken " in verwerkt zit. Ik heb nu te maken met
- de veranderde slaappatronen, vaak slapeloze perioden waarin ik tintelingen en aanrakingen voel onder mijn lichaam.
- de activiteit ter hoogte van de kruin - chakra : zelfs zo heftig dat er statische elektriciteit vrijkomt en "knettert " in mijn kussen en mijn lakens ,
-oude trauma's die aan de oppervlakte komen'
--wijzigingen van het gehoor, sensitief soms ook blokkeren van geluiden. ook horen van stemmen in dromen .
-levendige dromen , soms gelaagd die deels in "de andere dimensie " afspelen, vaak lucide.
-soms gevoelens van "wanhoop" . Hoe nu verder ?
-Synchroniciteit met andere mensen die in mijn leven komen.
-lichamelijke desoriéntatie . Soms het gevoel dat een "onzichtbare ander" zich bij mij heeft gevoegd , dat ik dan uit "twee etherlichamen " besta.
- elektrische en mechanische storingen in apparaten. Meer dan anders storingen aan apparaten.
- inzicht in tot dusver voor mij onbegrijpelijke resultaten met het gooien van dobbelstenen. ( 8900 worpen met 2,89 standaard deviatie afwijking )
-perioden van intense energie die ervoor zorgt dat je in volle actie kan schieten.
- Een verlangen om los te breken uit beperkende structuren, zoals jobs , mensen en situaties. Wat een beschrijving ! Ik ben heel benieuwd of nog meer mensen zich hier in gaan herkennen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Uit die tweede link zijn er zoveel waar ik mee te maken heb (gehad). 1. Veranderende Slaap-patronen : Om een uur of 3 wakker worden.
2. Activiteit ter hoogte van het kruin-chakra : Alles, Voor mij een bekend verschijnsel vanuit de TaiChi, QiGong.
4. Oude trauma's of oude energieën komen naar de oppervlakte
5. Veranderingen in gewicht : De ene wint enorm aan gewicht
7. Voedsel-intoleranties en allergieën die je voorheen nooit had : Dit proces zit ik al een tijdje in.
8. Veranderingen van het gezichtsvermogen : Soms een wazig gezichtsvermogen, het zien van een schittering, Als je je ogen sluit, zie je niet langer duisternis maar een soort roodheid.
9. Wijzigingen van het gehoor : Je kan zeer gevoelig zijn voor allerlei geluiden. Ze lijken soms veel scherper, bijna ondraaglijk binnen te komen.
10. Verhoogde smaak- en tastgewaarwordingen : Ik kan tegenwoordig zelfs de kleurstoffen proeven in een yoghurt drankje. Bah.
11. Energie-uitbarstingen via de huid : Heb ik al mijn hele leven.
12. Periodes van intense energie die ervoor zorgen dat je uit je bed kan springen en in volle actie kan schieten. Deze kunnen dan weer opgevolgd worden door momenten van grote lethargie of vermoeidheid. Dit ben ik eens aan het beoordelen met het bioritme.
14. Plotse warmte- of koude-opwellingen : Plots voel je een hitte opkomen van kop tot teen. Anderen krijgen het opeens onverklaarbaar koud (kippenvel).
15. Fysieke klachten of ongemakken : Hoofdpijn Nekpijn Rugpijn Veranderingen in de spijsvertering Spierspasmen of -krampen borstpijnen Veranderingen in seksuele behoeften Stijfheid of pijn van de ledematen
16. Er jonger uitzien : voel je je letterlijk lichter in je vel. Periodes, maar dit kan je niet goed vanzelf 'zien', ik voel het wel zo.
18. Gebeurtenissen die je leven een heel andere wending geven : ziekten en dramatische omstandigheden. Soms komen ze wel allemaal tegelijkertijd voor.
19. Een verlangen om los te breken uit beperkende structuren : mensen of situaties. Je hebt een enorme behoefte aan "tijd voor jezelf" en het zoeken van jouw passie. Je wil creatief zijn en je niet langer banden willen leggen door anderen. Meer behoefte aan introspectie en alleen-zijn en minder interesse in allerlei sociale activiteiten, feestjes, etc...
vervolgt...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
...
21. Je hebt het gevoel dat de tijd sneller gaat :
22. Gevoelens van wanhoop
23. Gevoelens van ongeduld: Naarmate je kennis en wijsheid groeit, weet en zie je meer dan diegene die nog niet ontwaakt zijn. Je zou ze graag willen helpen, maar stoot tegen enorm veel weerstand en Ben ik inmiddels ontgroeid.
24. Het gevoel dat je hier helemaal niet thuishoort : Voor mijn jeugdervaringen.
25. Gevoel dat je moet "rouwen" omwille van de oude jij
26. Dingen en mensen verschijnen op het perfecte ogenblik : Mensen, boeken, films, synchrone gebeurtenissen en voorvallen komen op het juiste moment om je weer een duwtje in de rug te geven.
27. Lichamelijke desoriëntatie : Soms kan je je erg ongegrond voelen. Je zal ruimtelijk worden uitgedaagd door het gevoel dat je beide benen niet op de grond hebt of dat je tussen twee werelden loopt. Terwijl je bewustzijn de overgang maakt in de nieuwe energie, blijft je lichaam soms achter.
28. Gesprekken met jeZelf : Meer in mijn hoofd.
29. Gevoelens van eenzaamheid die gerelateerd zijn aan het feit dat je gidsen vertrokken zijn. Zo, dit is een diepe herinnering van wanneer ik 6-9 was. Toen ik 'waarschijnlijk' een andere gids kreeg.
30. Visioenen waarnemen
31. Elektrische en mechanische storingen : In mijn slaapkamer. Als ik ergens sta doet de radio het niet meer. 1 stap opzij en hij doet het weer.
32. Diepere communicatie met planten en dieren : Ik kan de emotie van planten aanvoelen. Voor dieren ook wel, Behalve als ik buiten TaiChi doe, dan blaffen de honden enorm.
33. Snellere manifestatie van je intenties
34. Hartritme-stoornissen: Druk op de borst, maar een hartfilmpje heeft niets gezegd. Innerlijk voelt het alsof mijn hart gebonden is.
35. Snellere haar- en nagelgroei : Er worden meer eiwitten omgezet in het lichaam. Dit is bekend vanuit de TaiChi, QiGong.
36. Herinneringen aan jeugdervaringen of vorige levens
37. De linker hersenhelft lijkt minder te functioneren
38. Verlies van je passie : Je kan je volledig ongepassioneerd voelen, waarbij je weinig of geen zin hebt om iets te ondernemen. Hier zit ik nu middenin. Ik weet dat het tijdelijk is.
39. Ontgiftings-symptomen
40. snap ik niet.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
@ Gdanonym . Dit vind ik buitengewoon interessant. En maakt dat ik mij weer beter bewust ben dat het ook met anderen gebeurt. Omdat je dit proces behoorlijk "alleen" doormaakt. Ik kan er wel met mijn vriendin over praten. Jij bent waarschijnlijk iets verder en je ervaart het iets anders. Maar in wezen lijkt het erg hetzelfde. Ik heb het experiment met 8900 worpen erbij gezet omdat het mij bewust maakte van de verandering in hoe ik de werkelijkheid ervaar. De werkelijkheid die ook een experiment met mij lijkt uit te voeren. Want hoe kan ik zo'n resultaat verklaren in deze tijd waarin werkelijk alles in mijn leven "anders " aanvoelt. Dus ontzettend bedankt , ook aan Omke wegens het stellen van deze vraag.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
@GoldEnten, ik had hetzelfde gevoel dat ik alleen was en dit alleen moest doorstaan. Eigenlijk is het ook zo. Maar je bent niet alleen. Alles is met elkaar verbonden en met het hele universum.
Maar jij bent wel diegene die het alleen moet doorstaan. Het is daarom ook JOUW ontwikkeling. Het is jouw werk en inzet. Je hebt net zoals ik waarschijnlijk het diepe innerlijke gevoel dat alles goed komt en alle ongemakken uiteindelijk niet meer aanwezig zijn, vervangen door het intense gevoel van geluk, heelheid, gezondheid, lichtheid en liefde.
Dat is waar ik voor werk. Dit komt nu in mijn gedachten op: Wij gaan momenteel door een tunnel en worden aangetrokken door het licht.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bedankt Gdanonym. Niet alleen is het heel herkenbaar wat je schreef maar het is ook duidelijk dat deze dingen ( die werkelijk gebeuren ) , zo goed begrepen kunnen worden. Ik bedoel dat je er een doel en een betekenis aan verbindt.
Steeds meer mensen beginnen te ontwaken, dwars door alle moeite en verdriet heen, wat vaak nodig is om oud karma te doorleven en los te laten.
Juist daarom leven we in een moeilijke periode, want alles wat ooit verborgen was komt nu aan het licht, klaar om te doorleven en los te laten.
De nieuwe tijd die gaat aanbreken zie je al in de ogen van de zuigelingen en kleine kinderen, hun ogen kijken zo wijs en vol liefde de wereld in.
Bijna dagelijks kom ik dit soort kinderen wel tegen, het zijn rijpe zielen die incarneren om de wereld te helpen het hoger zielenniveau te bereiken.
Fijn dat er steeds meer mensen bijkomen, en ook op goede vraag is het fijn om je te spiegelen en jezelf terug te zien in de antwoorden van anderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding