Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom lijkt alles zo krom?

Waarom is het vaak makkelijker het makkelijke te doen ipv het juiste, waarom is gezonder eten vaak duurder dan junkfood, waarom zijn dierproefvrije artikelen duurder dan de geteste artikelen, waarom is het betere dus altijd moeilijker bereikbaar??!! of moeten we ons niet afvragen waarom maar juist; hoe! kiezen we onze weg daarin....

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
419

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Niet al het gezonde eten en drinken is duurder dan het ongezonde. Het is ook wel eens andersom. (gezond glas water/melk ten opzichte van een alcoholische versnapering..) Het heeft vooral te maken met arbeidsinspanning. De massa wil graag zoveel mogelijk, voor zo weinig mogelijk contanten.
Dit gaat dan vaak ten koste van diervriendelijkheid en arbeidsintensieve biologische kweekmethodes. Gifstoffen en hormonen worden aangesleept om uw ei goedkoop en uw karbonade dik te houden.
Overigens vraag ik me soms af, of het er allemaal wel zo eerlijk en zuiver aan toegaat.
Als vleesweigeraar (al 36 jr) kwam ik regelmatig ( Het vegetarisch aanbod in de doorsneesupermarkt bestaat nog niet zo indrukwekkend lang..)en kom ik soms nog in van die gezondheidswinkels en daar vraag ik me vaak af, waarom een schrompelig bloemkooltje 3,50 euro moet kosten en een minuscuul bosje verlepte radijsjes 1,95.. En de meteen daaropvolgende interne vraag is dan, of ik uit zulke fletse mirakeltjes nog enige gezondheid kan peuren.. Die vraag wordt nadrukkelijker als ik de bleke, humorloze smoelwerkjes achter die toonbanken zie.
Zodra bij mij de twijfel een zeurend kopje opsteekt, ben ik weg uit zo'n winkel, waar men niet alleen verkoopt (voor inderdaad veel geld) maar ook aan ongevraagde educatie doet. Ik fiets dan razendsnel naar AH, De Boer of C1000 waar een keur aan eiwitvervangers ligt uitgestald.
Waar de bloemkool en de radijsjes me toelachen i.p.v. huilen en waar ik geld overhou voor een lekker flesje Merlot. (Nee, geen biologische... want biologische wijn drinken, is voor mij net zo onmogelijk als de liefde bedrijven met geitenwollen sokken aan..
Inderdaad: je eigen weg kiezen. En , volgens mij ligt de wijsheid ook hier in het midden. Een beetje van dit en een beetje van dat..Onze ouders wisten het: " Overal waar ' te' voor staat: niet goed!" Kijk maar naar de gezichten van medewerkers in zo'n gezondheidswinkel of die van fanatieke milieuactivisten. Grauw, chagrijnig, en humorloos.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

goedkoop voedsel en drank zitten hoop e-nummers en verkeerde suikers en vetten in, dus betekend de farma industrie weer een inkomen heeft.

geld moet blijven rollen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
kan iemand me wel minnetjes geven.... maar zoek het maar op, als je het beter weet. aspartaam zit ook in kinder-cola. het is aangetoond dat het schadelijk is en de regering doet er niets aan. regeringen die door de bilderbergers worden samengesteld, wereldwijd. ik gaf nu een simpel voorbeeld, maar zo zijn er nog veel meer. ik kan er een hele discussie over beginnen en veel meer voorbeelden aanhalen. heb er het een en ander over uitgezocht. graag uw reden erbij vermelden waarom dat minnetje. dank u.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik heb niet gemind, maar de toelichting op jouw verhaal is wel erg alu-hoedje als ik eerlijk mag zijn!
Omdat we met alles voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.
Dus zijn er naast alle goede dingen , de slechtere goedkopere dingen gekomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik betwijfel of je vraag wel klopt. Wat betreft voeding, is het beslist niet altijd zo dat beter ook duurder is. Het is een kwestie van uitzoeken en onderzoeken en dan kom je er achter dat kwaliteit echt betaalbaar kan zijn.

Het betere is niet altijd moeilijker bereikbaar als je weet wat beter is en waar je het kunt krijgen.

Alles is een kwestie van overwegen, uitzoeken en op lange termijn bekijken. Die investering kost misschien even moeite, maar je hebt er zeker veel profijt van.

Voorbeeld:
In de supermarkt is biologische groente duurder dan gangbare groente. Je kunt ook biologische groente direct bij een biologische boerderij kopen. Dan betaal je nog minder dan de gangbare groente in de supermarkt.

Cosmetica is ook zo'n voorbeeld. Er zijn hele goede kwaliteitsproducten te koop, die vele malen goedkoper zijn dan de gangbare merkproducten, puur omdat ze geen reclame maken, geen dure verpakkingen gebruiken, dus minder uitgeven aan marketing.

Mensen geloven bijna alles wat ze zien en lezen. We nemen alles voor zoete koek aan en nemen niet meer de moeite om uit te zoeken of het ook anders kan. Of het waar is wat wordt beloofd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
`Waarom is het vaak makkelijker het makkelijke te doen ipv het juiste?´....
Omdat dat het makkelijke is, natuurlijk!
Als je kan kiezen tussen het makkelijke of het slechte, dan is het makkelijke nog steeds het makkelijkst!
Daarom is het tenslotte het makkelijke...

Maargoed, merken die zich bezighouden met dierproeven kunnen tig keer duurder zijn dan de proefdiervrije.
Vergelijk eens de prijzen van de cosmeticaproducten van de Hema (proefdiervrij) en die van Lancaster (test wel op dieren).
Je kan het allemaal net zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Het betere is helemaal niet altijd moeilijker bereikbaar.
Thuis kan ik broccoli stomen, maar voor patat moet ik naar de snackbar lopen.
Ik bedoel, je maakt het wel allemaal erg zwart-wit, en ook niet onderbouwd.

Wil je goedkoop gezond eten, koop je groenten en fruit dan op de markt of bij een toko of turkse winkel.
Of beter nog, verbouw je eigen groenten en fruit.
Dit is makkelijker dan je denkt en je hebt echt niet bizar veel ruimte nodig.
Het is ook nog eens heel leuk om te doen!
Maarja, dat is je vast te moeilijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding