Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn Amerikanen vaak zo trots op hun veteranen?

Ik begrijp dat het zijn of geweest zijn van een soldaat in oorlogsgebied respect verdient, maar bij de VS valt het me op dat er meer aandacht aan wordt besteed dan in andere landen. Ze hebben bijvoorbeeld een speciale 'Veterans Day' , waar iedereen die in de strijdkrachten heeft gediend eer wordt betoond. Waarom zijn Amerikanen zo trots?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
3.1K
Antoni
9 jaar geleden
Nederland heeft ook een Veteranendag: ieder jaar op de laatste zaterdag van juni.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Daar wist ik niet van. Volgens mij weten de meeste mensen in de VS wel wat Vetererans Day is.
Antoni
9 jaar geleden
Kijk maar eens op http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Veteranendag en http://www.veteranendag.nl/.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Dat ik het niet kende zal komen doordat het feest nog niet zo oud is. Bedankt voor de info ;)
ronron1212
9 jaar geleden
Het is al heel lang zo alleen geen nationaal evenement dat is pas sinds kort
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Veteranendag bestaat sinds 2004 dus toch alweer 10 jaar,maar je hebt gelijk dat het nog niet zo oud is.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ze hebben er zelfs een ziekte naar genoemd veteranenziekte ( legionella ). Na een veteranen evenement in een hotel kregen veel aanwezigen hoge koorts en longontsteking ,de oorzaak was toen nog onbekend . Het bleek dat stilstaand water uit oude airco's de verspreider was van de legionella bacterie en de veteranen ziekte kreeg z'n naam .

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Amerikanen zijn over het algemeen erg patriottisch en dragen dat graag uit. Trots op het eigen land en haar verdiensten.
Daarnaast is de zorg vanuit de Amerikaanse overheid voor haar voormalige militairen erg beperkt. Velen zitten door lichamelijke of geestelijke klachten aan de grond. Er wordt dus veel meer (financiële) steun verlangd van het volk: het is gedeeltelijk ook bedoelt om geld bijeen te krijgen als welfare (bijstand) voor deze oud-militairen.
(Lees meer...)
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
helemaal goed; dit is ook bedoeld om draagvlak en steun te verkrijgen voor jongens die veelal in de kreukels liggen.
Dat zit 'm al in de opvoeding. Op school wordt dat ook ingegeven, het zingen van het volkslied [zie link] aan het begin van de dag [staand] is daar een voorbeeld van.

[uit de bron]
De Amerikaanse vaderlandsliefde
Vaderlandsliefde (nationalisme) is net zoals een religie in de VS. Vele Amerikanen hebben dit en tonen hun liefde voor het land via hun verering en loyaliteit van de vlag (Oude Glorie!). De vlag is het nationaal symbool en kan men zien bij alle kantoren van de staat. Ook postkantoren en vele bedrijven gebruiken deze om aan te tonen dat ze meer vaderlands zijn dan de concurrentie. Hoe groter de vlag, hoe een grotere vaderlander je bent. Dat is waarom het Witte Huis en de autodealers de grootste vlaggen hebben! Men heeft een hoog aanzien tegenover de Amerikaanse vlag en het schade toedienen aan de vlag is een misdaad die vervolgt kan worden.
...........
Ook wordt het nationaal lied (Star-Spangled Banner) gezongen door het publiek. Bij grotere evenementen, zoals voetbal, wordt het volkslied gezongen door een beroemde persoon. De Amerikanen vertonen hun aandacht, bewegen hun hoeden en leggen hun rechter hand op hun borst terwijl de tranen stromen. Elke dag leggen Amerikaanse kinderen de eed af: “I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands – one nation, under God, indivisible, with liberty and justice for all” (Amen). Amerikanen vinden hun vlag heel belangrijk en tijdens de vorige presidentiële verkiezingen besliste het Huis van Afgevaardigden om de vlag elke morgen te begroeten (Amerikaanse politici zullen er alles voor doen om opnieuw verkozen te worden!). Ondanks hun nationalisme, zijn Amerikanen niet racistisch. Dat zou immers hypocriet zijn daar de bevolking grotendeels uit buitenlanders bestaat.
http://www.justlanded.com/nederlands/Verenigde-Staten/Just-Landed-Gids/Cultuur/De-Amerikaanse-stijl

>>>Wanneer je weet dat de Amerikaan een verzamelwoord is voor miljoenen mensen die van over de hele wereld komen om een nieuw leven te beginnen in "het land van melk en honing", het land waar alles mogelijk is, heel klein beginnen en opklimmen tot miljonair, wat zeg ik, tot miljardair... Dat en de vrijheid die hier in het oude Europa gezien werd als zaligmakend...
Na de Tweede WO zijn er heel veel mensen geëmigreerd naar de overkant van de oceaan [en niet alleen naar de U.S.A., ook Canada, Nieuw-Zeeland en Australië waren geliefde emigratielanden].

Toegevoegd na 5 minuten:
Zie verder in de reacties!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Kon het niet beter verwoorden... Je kan zeggen wat je wilt over Amerika, maar op dat gebied doen ze het goed... We vergeten wel eens met zijn allen dat ons land/leven of maatschappij zo is zoals hij nu is door de mensen die ons onze vrijheid hebben gegeven. (er voor hebben gevochten)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Bedankt voor je compliment @StratoStyx! Precies, hoe langer de oorlog [ WOII ] achter ons ligt, hoe minder dankbaar we lijken te zijn, dat al die mensen [ vergeet daarbij ook niet de Canadezen, de Engelsen en de Polen bijvoorbeeld ] die er allemaal voor gezorgd hebben dat wij nu niet deel uitmaken van dat grote "Germaanse Rijk" dat het doel was van Adolf Hitler. http://nl.wikipedia.org/wiki/Groot-Germaanse_Rijk

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding