Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het grootste verschil tussen geregistreerd partnerschap en trouwen

Wat kan je beter kiezen ?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
640
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Gelukkig, je bent er nog!! En wat een schatjes die kinderen van je.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

Juridisch geen enkel verschil!

Toegevoegd na 1 minuut:
Bij huwelijk moet je bij echtscheiding overigens wel naar de rechtbank en bij geregistreerd partnerschap niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Trouwen maakt dat je kinderen wettelijke zijn... Als je niet trouwt zijn ze niet wettelijk... Het houdt verder niet zo veel in, maar alleen in een huwelijk kun je wettelijke kinderen krijgen...

Dus als je een geregistreerd partnerschap hebt en kinderen gaat krijgen, moet je partner, de man dus, het kind gaan erkennen om het wettelijk te krijgen... Anders krijgt het kind de naam van de moeder, maar als het kind van te voren door de partner geregistreerd is, krijgt het automatisch de achternaam van de vader...

Het kan zijn dat dit betoog op punten anders geworden is, maar zo was het een aantal jaren geleden, toen ik mijn kinderen kreeg...

Wat kun je beter kiezen, dat moet je zelf beslissen, dat kan ik niet...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat verschilt sterk per land. In veel landen zijn er grote verschillen (een van de redenen dat homosexuelen daar geen genoegen nemen met geregistreerd partnerschap) maar in Nederland is het in grote lijnen hetzelfde. Als je trouwt sta je in het paspoort van de ander als 'echtgeno(o)t(e) van', en voor veel mensen heeft het een andere emotionele lading. Waarschijnlijk (maar daar weet ik de details niet van) is een geregistreerd partnerschap makkelijker weer op te zeggen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
het grote verschil is als je uit elkaar gaat je bij een huwelijk moet wachten tot de rechter het ontbonden heeft en bij geregistreerd partnerschap ga je samen even naar de advocaat en met een ondertekening van beide is het ontbonden.
scheelt dus enorm veel tijd verder zijn er zeer weinig verschillen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik heb in Nederland een geregistreerd partbnerschap. Toen ik in Frankrijk ging wonen moest ik dat opnieuw doen. Huwelijk geldt mondiaal, maar geregistreerd partnerschap, onder druk van de kerk, geldt alleen lokaal.

Het probleem ontstaat, dat als je in Italie een auto ongeluk krijgt, dat je partner niet wordt toegelaten aan jouw sterfbed, maar je echtgenote wel.

Verder is een geregistreerd partnerschap even goed als een huwelijk, misschien wel beter i.v.m. mogelijke scheiding.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding