Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Wat de invloed is, en hoe groot die is, valt niet zo precies te bepalen. Want om daar met zekerheid iets over te zeggen, zou je het moeten vergelijken met een situatie dat er geen lobbyisten aan het werk zijn in Brussel. En dat is onmogelijk.

Een vraag als: "wat is de invloed van een programmaraad op het beleid (zenderdoorgifte) van een kabelmaatschappij als Ziggo?" valt ook lastig te beantwoorden, omdat die programmaraad er altijd al is geweest. Soms worden de adviezen van zo'n raad overgenomen, soms trekt men zich er niets van aan.

Wel kun je stellen, dat al die niet-gouvernementele organisaties er zelf wel iets in zien: een club als b.v. Oxfam-Novib heeft een eigen kantoor in Brussel en heeft daar permanent 3 mensen rondlopen, die de hele dag niets anders doen, dan parlementariers, de commissie en de raad proberen te beinvloeden. Als het allemaal niets zou helpen, dan zouden er niet 20.000 lobbyisten rondlopen in Brussel (inclusief commerciele organisaties)

Hieronder 2 links als je er wat meer over wilt lezen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De NGO zijn soms een hulpmiddel om de grote politiek te verkopen aan de EU-burger. Tevens kan via hen aan achtergrondacties worden gedaan in de derde wereld. Dat is dan politiek. Naargelang de economische welvaart in de EU zul je de NGO meer of minder zien.
Van veel invloed op EU-besluitvorming zijn ze niet. Daar spelen andere belangen. Ook de doelen van Europa zijn in de eerste plaats op de Europa-samenleving gericht en daarvoor zijn ze ook opgericht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding