Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn er profielen waarmee je alle opleidingen kunt volgen?

Ik heb gehoord dat je met naatuur&techniek alle opleidingen kunt
volgen is dat waar ? Welke advies heb je daar voor nodig?
En zijn er ook meerde profielen waarmee je alle opleidingen kunt
volgen?

Toegevoegd na 1 dag:
Ik heb het trouwens over de profielen van havo en vwo

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
702
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Over welke opleidingen heb je het? Van vmbo naar mbo? van mbo naar hbo? van havo naar hbo?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Met alleen natuur&techniek kun je niet alle opleidingen volgen. Wel is het zo dat je met dit profiel de meeste mogelijkheden openlaat. In dit profiel zitten niet de vakken biologie en economie, en die heb je voor bepaalde studies wel nodig. In je vrije deel kun je al één van deze vakken kiezen, en het andere vak kun je er extra bij doen.
Verder is het zo dat bepaalde studies specifieke vakken vereisen. De studie Geschiedenis vereist bijvoorbeeld het vak geschiedenis op de middelbare school. Wil je Duits gaan studeren, dan zul je dat vak ook gevolgd moeten hebben.

Er is dus geen enkel profiel dat toegang geeft tot alle opleidingen. Je zult dus eigenlijk nu alvast moeten gaan nadenken over de richting die je op wilt. Wat daarbij kan helpen, is eens wat rond te neuzen op de sites van hogescholen en universiteiten. Je krijgt dan een beetje een beeld van de studiemogelijkheden en de toelatingseisen. Verder kun je vaak aan de hand van de vakken die je leuk vind al zien waar je interesse ongeveer ligt. Het gaat niet perse om goede cijfers, maar om interesse in de vakken.

In ieder geval: succes met het maken van een keuze! Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding