Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Nee, het originele verhaal is niet op de WO II gebaseerd.

WOII wordt echter wel behandeld in de filmpjes evenals een groot aantal andere maatschappelijke en politieke onderwerpen en problemen zoals ontwikkelingssamenwerking en machtsmisbruik, maar ook thema's als vriendschap en solidariteit.

Zo evolueert het karakter Dolf, die Alfred aanvankelijk nog als vriend ziet, al gauw in een evenbeeld van Adolf Hitler, hoewel hij veelal gekleed gaat in een napoleontisch uniform. Dolf is leider
van de Kraaienpartij, welke sterke overeenkomsten kent met de NSDAP en later een oorlog start op een manier die veel doet denken aan nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Dolf, wiens naam ook lijkt op Adolf, past zelfs rassenleer toe, ondanks het feit dat ook hij half kraai, half merel is. Zijn afkomst is onduidelijk, waardoor Dolf zijn gele merelsnavel zwart moet kleuren om op een echte kraai te lijken. Toch wordt Dolf in het begin van de serie op een genuanceerde manier benaderd, alsof hij slachtoffer is geworden van een moeilijke jeugd.

Andere maatschappelijke problemen die in de tekenfilmserie verwerkt zijn, zijn onder andere de walvisvaart, de armoede in Afrika (waarbij verwezen wordt naar het in 1985 door Bob Geldof
georganiseerde project Live Aid voor Ethiopië), de milieubeschadiging door oliewinning en het conflict in het Midden-Oosten.
(Lees meer...)
AlphaLimaSierra
13 jaar geleden
Annswers
13 jaar geleden
Goh, zit zoveel meer in!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
oke dan ik had echt geen flauw benul dat er een dubbele bodem in zat wauw

Andere antwoorden (2)

Of het werkelijk hier op gebaseerd is zou ik niet direct durven zeggen, maar de gelijkenis tussen Dolf en Adolf Hitler is natuurlijk onmiskenbaar. Er zal dus best een link te vinden zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Alfred Jodocus Kwal, ...gewoon een sprookje. Van Herman van Veen.
Die kroost verzamelt. Verkoopt. 100 goudstukken verdient. En daarvan een vijver gaat graven. In een ver land waar geen water is. Onderweg komt hij vriend De Mol tegen. De ladder..de rivier...En de bijtjes. Die hem redden, en hij nodig heeft in zijn avontuur. De koning leent zijn goudstukken. Maar Alfred wil die terug hebben. Alfred wint...zeg Maar, het avontuur. Waarin hij zelf eindigt als koning.
Alfred...Alfred...Alfred. Zo geweldig goed, leuk en grappig. Wat heeft dat in Godsnaam, in Godsnaam, met WOII te maken ????
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding