Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom werden linkshandigen als de duivel behandeld?

Vroegah, toen mensen nog niet zo heel bewust bezig waren, werden mensen die linkshandig waren behandeld/benoemd tot duivels of volgelingen van de duivel, waarom?

ps.

Ik zelf schrijf links maar ben grotendeels rechts, ben ik nu half duivels? xD*sarcasme*

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
4.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Men dacht dat linkshandigheid een afwijking was en het bijgeloof was dat afwijkingen van de duivel kwamen. In de middeleeuwen was linkshandigheid een teken dat iemand een heks was.
Links staat voor onhandig, gekreupel, gestuntel. Rechts voor oprecht, goed. Dat was al zo in de bijbel, waar de bokken en de geiten van elkaar worden gescheiden. De bokken, de ongelovigen, naar links, de geiten, de gelovigen, naar rechts. Het woord sinister (onheilspellend) komt van het Latijnse woord voor links.
Zelfs nog aan het eind van de 19e eeuw dacht de Italiaanse criminoloog Cesare Lombroso dat een linkerhandvoorkeur vaker voorkwam bij criminelen en krankzinnigen.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Vroeger werd alles, dat afweek van normaal, met vreemde ogen aangekeken. Het werd al snel als duivels gezien, omdat het maar verdacht was.
(Lees meer...)
13 jaar geleden
vroeger dacht men dat je bezeten was als je links was
zelfs op scholen werden kinderen die links waren verplicht rechts te schrijven
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding