Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

buren halen mandelige erfgrens weg?

Mijn buren hebben in 2008 een gezamenlijke erfafscheiding(beplanting)voor bij de oprit en naast huis een paar boompjes zomaar verwijderd,zonder overleg en hebben een stukje van 4 meter van hun tuin doorgetrokken en een nieuwe schutting op de erfgrens gezet,ik heb het nooit erg gevonden en er ook nooit wat van gezegd,maar nu hebben we woorden gekregen en wil ik dat alles weer wordt recht getrokken en dat hun een nieuwe erfafscheiding plaatsen,omdat hun ook de de oude erfafscheiding hebben verwijderd en zonder overleg alles verwijderd hebben.
Nu eisen ze dat wij de helft als nog meebetalen van de schutting en dat we voor bij de oprit ook een efrafscheiding krijgen en dit moet samen betaald worden.
Dit is toch niet reeel?
Klopt het dat de buren eigenlijk de erfafscheiding weer in originele staat terug moeten brengen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Tuin
2.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

De buren zijn samen verantwoordelijk voor de erfafscheiding en voor het onderhoud en overige kosten ervan. Een erfafscheiding kan slechts in onderling overleg worden gewijzigd.
Het was dus beter geweest dat de buren destijds hadden overlegd bij de wijziging.

Nu zijn jullie in overleg over een nieuwe erfafscheiding op de erfgrens. De kosten hiervan moeten worden gedeeld. Weigert een buurman hieraan mee te werken, dan kan de andere buurman via de rechter eisen dat hij de helft van de kosten betaalt.

Het is beter om met de buren tot overeenstemming te komen en beiden de kosten te delen. Lukt het niet dan kun je advies inwinnen bij het Juridisch loket of een mediator inschakelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Er zijn drie keuzes.
De buurman plaatst de schutting op/langs de erfgrens:
de buurman moet samen met u het materiaal kiezen.
de buurman en u delen samen in de kosten hiervoor.
de buurman heeft uw toestemming nodig.
De afscheiding is gemeenschappelijk eigendom. U mag hier dus aankomen en de onderhoudskosten komen voor beider rekening.
De buurman plaatst de schutting naast de erfgrens:
buurman plaatst de afscheiding op zijn eigen grond.
buurman mag zelf het materiaal kiezen van de afscheiding.
buurman heeft uw toestemming niet nodig.
De afscheiding is eigendom van de buren. U mag niet aan zijn eigendom komen.
de derde optie:
Vooropgesteld ik verafschuw moraliseren. Mijn antwoord is dus niet zo bedoeld.
Mijn voorstel: ga samen met de buren rond de tafel en probeer het te schikken. Breng wat lekkers mee voor ná de koffie. Jarenlange burenruzies zijn afschuwelijk.
Mocht u niet tot een oplossing komen dan samen op naar het tuincentrum, om een knappe schutting uit te zoeken, met kortingen. De buurman moet in ieder geval de helft betalen en zal vast niet de duurste kiezen. De schutting moet een gezamenlijke keuze zijn, u moet hem ook mooi vinden.
Het is toch najaar, kan de lente in elk geval "fris" beginnen.
Koop gelijk wat mooie winterharde voorjaarsklimmers om tegen die ongewenste schutting te plaatsen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding