Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Sneeuwklokjes uitgebloeid, wat nu? Kortknippen?

Mijn sneeuwklokjes zijn al even uitgebloeid en vraag me af wat ik er het beste mee kan doen. Er groeit nu onder de oude bloem een groen erwtje welke vol zit met zaadjes. Deze laten volgroeien en planten als ie "rijp" is of juist verwijderen zodat de bol
In de grond kracht op kan doen voor t volgende voorjaar?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Tuin
6.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

na de bloei het loof ombuigen (knakken) bij de grond. op die manier verdwijnt dit loof uit het zicht door de groei van omliggende planten (in een tuin dan he). de bol kan voldoende groeistoffen voor het volgend seizoen uit het loof terug halen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Sneeuwklokjes zaaien is meestal niet erg succesvol. De zaadcapsules ontkiemen moeilijk. dus je kunt beter de zaadcapsule verwijderen. Vermeerderen kun je doen door polletjes -als ze groot genoeg zijn- uit te graven en te scheuren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
er wordt wel eens gezegd iedere 3-4 jr opgraven en opnieuw uitplanten.
Wil je ergens anders ook die plantjes volgend jaar.Steek dan een paar voorzichtig uit en plant ze met wat aarde op de plaats waar je ze wil.Laat ze dan staan het blad verdwijnt of buig het na een tijdje om en je hebt volgend jaar weer nieuwe.Dit is de manier voor meer de meeste bolletjes die je koopt zijn uitgedroogt en komen niet op dus iemand blij maken doe het dan zo.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding