Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kom ik aan grijze vlekken in de witte was?

Sinds ongeveer twee maand heb ik een wasmachine en droger, maar komt de witte was er met witte/grijze vlekken uit! Geen idee of het van de wasmachine komt, maar leek me wel verdacht.
Ik gebruik ook wasmiddel en wasverzachter; kan het daar aan liggen?
De vlekken zijn echt opvallend; kan shirtjes enzo niet meer aan.
Iemand een idee?

Toegevoegd na 1 uur:
Toevoeging; ik heb de vraag niet helemaal goed gesteld, want de vlekken komen voor in de gekleurde was (dus geen witwasmiddel gebruikt), maar zijn vooral te zien in de witte kleding/lakens. De vlekken zitten ook in de andere (gekleurde)kleding, maar zijn daar minder zichtbaar. Excuus voor de onduidelijke uitleg. Ik ben benieuwd naar eventuele reacties.

Toegevoegd na 5 dagen:
Ik denk dat het bij nader inzien inderdaad vetluis is. Bedankt voor de reacties. Ik ga de kookwas aanzetten. Dat had ik wat minder gedaan, sinds in de nieuwe wasmachine had

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
17.7K
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
heb je al geprobeerd het eruit te krijgen met vanish? Op welke temperatuur was je meestal? Het is namelijk heel erg goed voor je wasmachine om af en toe een heel programma op 90 graden te draaien. (Dit kan ook met een lege trommel en een schep soda)
Op deze manier houd je de machine schoon.....werkt ook prima tegen wasluis, wellicht dat hier het probleem ook naar te herleiden valt?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vetluis
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ik zou de vraag eens bij de leverancier van de wasmachine neer leggen, want als dit een nieuw apparaat is lijkt me dat dit niet mag!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Misschien is dit vetluis. De enige manier om daar weer af te komen is de wasmachine te draaien op kookwas. Het beste wasmiddel is poeder (probeer dat eens van de Aldi of Lidl); vloeibare wasmiddelen geven sneller vetluis . Mede omdat ze bij 30 of 40 graden worden gebruikt.
Je zou de aangedane stukken textiel ( het ziet er uit als 10%katoen, dat is dus prima) opnieuw heet moeten wassen en zo mogelijk in de zon laten drogen. Vetluis ontstaat doordat de leidingen niet schoon spoelen door het lauwe water in de wasmachine. Net als de keukenafvoer raakt het met vet verstopt.
Verder is het regel om eens per maand een kookwas te draaien. Daarna zal je zien, is het probleem over.
Als het truitje dat je laat zien een mix is van verschillende stoffen, dan kan kunststof verkleuren inde was bij voorbeeld door hoge temnperaturen. Dat zou voor babykleding onlogisch zijn. Blijkt het wel zo (label?) , reclameer dan eens bij de leverancier en bij de producent ( die uiteraard nergens van weet, maar af en toe blaffen is niet verkeerd).
Wil het truitje niet meer wit worden, bleek het dan na het wassen een nachtje in een emmer water met een dopje bleekmiddel. Goed uitspoelen daarna en nat in de zon hangen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dat kan komen Door te veel chloor
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Reddie
9 jaar geleden
Volgens mij maak Chloor de kleur juist lichter (bleken), niet donkerder.
Het kan zijn dat eer iets van vuil in het bakjezit waar je wasmiddel in doet. Haal het er eens uit en maak t goed schoon. Ook de opening waar het bakje inzit. Filter schoonmaken en als je een voorlader hebt, kijk ook eens in de rubber. Schoonmaken met vochtige doek.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Die wasmachine is 2 maanden oud, die van mij zeker 15 jaar en behalve het zeepbakje en de filter heb ik nog nooit iets schoongemaakt, en dat schoonmaken doe ik misschien 1x per 2 jaar of zo, en heb nog nooit zulke vlekken na het wassen in mijn wasgoed gehad.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Dat kan, ik wel.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding