Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe voorkom je geluidsoverlast?

Wij zijn thuis veel bezig met muziek (dj) en doen al heel erg rustig met het volume. Toch blijft onze bovenbuurman langskomen om te klagen omdat het een heel dun plafond is. Kunnen wij hier iets tegen doen zonder dat het veel geld kost? Mijn broer had absorptieplaten tegen de muur, dat werkte perfect. Maar nu gaat het om een plafond?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Wonen
547

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ook platen tegen het plafond zijn alleen maar ene - heel duur- lapmiddel. Sommige hobby's zijn gewoon niet geschikt voor in een rijtjeshuis en al HELEMAAL niet in een flat.

Ik heb jaren naast een buurman gewoond die een geluidsstudio had in zijn hobbykamer, en hoe goed hij de boel ook had geprobeerd te isoleren (al had-ie ook wel overal schijt aan), toen hij ging verhuizen hing de hele wijk de vlag uit.

De enige manier om dit soort geluidsoverlast te voorkomen is echt een professionele geluidsdichte studio bouwen (en dan NOG niet alle registers opentrekken) of in een vrijstaand huis gaan wonen - waar je overigens OOK een boel maatregelen moet nemen om overlast te voorkomen, tenzij het een hutje op de hei is.

Niks is zo verschrikkelijk als voortdurend naar de muzikale hobby van je buren te moeten luisteren, zelfs niet als het alleen maar de hele dag zachtjes op de achtergrond is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Die platen kunnen natuurlijk ook op een plafond.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ikheb een studio in Amsterdam. Beste is werken met laagjes. Ik heb in volgorde vanaf de muur; karton, resthout laminaat, piepschuim, geluidsdempende platen, stof (oude gordijnen) het maakt je kamer ook mooi 'droog' (tbv opnames)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding