Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welk apparaat geeft meer hitte in de trommel, condens of afvoer droger?

Ik heb jaren terug een condensdroger gehad, nu hebben we eentje gekregen met slang. Hij draait nu, maar ik heb het idee dat hij lang niet zo heet is vanbinnen als dat mijn oude altijd werd. Is dat ook juist het verschil, of worden beide apparaten normaal gesproken even heet?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Dit is toch hetzelfde ?
Het verschil zit hem in de afvoer van het water aan de achterkant. Dit gaat danwel met een slangetje naar de bak of rechtstreeks de leiding in.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De temperatuur van drogen is bepaald door de thermostaat en die is behoudens tolerantie bij alle kasten gelijk.
Mogelijks voelt het geheel, trommel, kast, omgeving, enz warmer bij een condensdroger omdat de warmte binnen blijft en alles een beetje meer opwarmt terwijl een kast met afvoer steeds verse lucht binnen neemt.
Het is een fabeltje dat condenskasten meer verbruiken, wel integendeel. Condenskasten hebben allen energielabel A en de afvoerkasten C.
Zie vergelijking in bijlagen waarbij ik 2 condenskasten en 1 afvoerkast vergelijk.
De afvoerkast verbruikt tot 0,8 kWh meer op 1000 tr/m !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dus dat zou kunnen betekenen dat deze afvoerdroger niet helemaal goed werkt qua heet worden. De was was trouwens wel droog geworden....wat ik bedoel...bij die andere kon je bv een spijkerbroek niet direct aantrekken uit de trommel omdat de knopen dan loeiheet waren. Bij deze kan dat wel..ook tijdens de droogcyclus is het nooit zo heet dat je je lijf zou kunnen verbranden aan de knopen zeg maar....
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een condensdroger doet op het einde nog een antikreuk cyclus waarbij hij niet meer verwarmt maar enkel lucht blaast en heen en weer draait, daarbij koelt hij dus ook af.
Maar als u tijdens het drogen die temperatuur niet haalt dan is de kans groot dat de thermostaat te vroeg afslaat.
Op zich is dat geen probleem want de totale cyclustijd zal langer duren maar het verbruik blijft nagenoeg hetzelfde, enkel extra verbruik door de motor die langer moet draaien.
Als die nog in garantie is best eens informeren bij uw dealer.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding