Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

We hebben een pup van 9 weken ze is nog wel mager maar verder heel gezond hoe krijgen we een laagje vet op de ribjes zonder dat ze diaree krijgt.

We kregen haar Bijna twee weken geleden en ze groeit wel maar ze schijnt het voorgeschreven voer niet zo lekker te vinden.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
9.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Wat is mager? De meeste huisdieren in Nederland zijn iets tot veel te dik. Het is goed wanneer je de ribben niet kunt zien, maar dat je ze zonder al te veel druk op de zijkant van het lichaam(pje) wel kunt voelen.
Overigens moet mij wel van het hart dat een pup van zeven weken al bij de moederhond weghalen te vroeg is. Acht à tien weken wordt tegenwoordig als normaal (lees: goed voor moeder en kind) aangemerkt. Vertrouw je het echt niet, dan inderdaad a.s.a.p. richting dierenarts.
Moet toch (zeer binnenkort) voor de vaccinaties....
En verder: Succes en veel pelzier met de kleine knul of meid!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (10)

Zo laten bijna alle pups hebben geen vet geloof me komt van zelf bij de ene wat later als bij de ander wat voor hond is het als ik vragen mag wij hebben namelijk zelf een kennel en weet veel van honden en dieren alvast suc6
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Heb ook andere antwoorden van je gelezen maar wist niet dat je een kennel had:) Je werkte toch bij de spar en dus!! Nou kijk je vriendin heette toch Neel? (voor de diehard GV-ers)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
lol
Dat laagje vet krijg je met heel veel geduld...rustig aan , de pup moet nog groeien komt vanzelf goed ;) niets overhaasten, niet een dier "vet" willen mesten als het nog moet groeien....suuk6
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Doe even een bezoek aan de dierenarts. Kan zijn dat ze worm heeft. Of het hoort bij het ras, maar die noem je niet.
In ieder geval, laat een dierenarts oordelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ten eerste wil ik even opmerken dat het echt niet goed is om zo vroeg een puppy bij de moeder weg te halen. Ze hoort nog moedermelk te drinken!

Maar goed, je hebt haar nu, dus moet je er goed voor zorgen.

Net als bij baby's is de darmflora van een puppy nog niet goed ontwikkeld. Om dat te optimaliseren en ook goed te houden is het belangrijk dat hij zo natuurlijk mogelijk te eten krijgt. In de natuur eten honden rauw vlees. Met name de ingewanden van dieren zijn zeer voedzaam.

Zorg dus dat je hem rauw voer geeft. Carnibest is een goed merk en bijna overal verkrijgbaar tegenwoordig.

Ik weet zeker dat hij zal smullen. Het is op de lange duur veel beter voor honden. Ze blijven gezond, het gebit blijft mooi en gaaf en het is ook bevorderlijk voor hun gedrag.

Toegevoegd na 54 seconden:
Geef hem af en toe een beetje yoghurt, dat is ook goed voor zijn darmflora.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
voor een pup is de leeftijd van 7/half a 8 weken het beste om weg te laten gaan bij hun moeder. dit in verband met de socialisatie. De eerste 12 weken zijn bepalend voor de rest van zijn leven. Bij een goede fokker worden ze daar op voorbereid. Verder is het belangrijk dat het eten niet de hele dag aangeboden wordt. Als je pup na zo'n 10 minuten niet gegeten heeft, haal het eten dan weg. Op de verpakking van het voer staat wat ze per dag mogen hebben. Geef haar niet teveel tussendoortjes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
tja dan zijn de meningen daar toch echt over verdeeld, want neemt de moeder hem mee naar de markt? Neemt de moeder hem mee naar de belangrijkste indrukken die een jong hondje moet mee maken om goed te socialiseren? De grote mensenwereld is toch echt iets wat de mens het hondje bij moet brengen. Bij de fokker verblijven ze meestal op het terrein zelf. Mijn hond heb ik met 7 en half weken opgehaald omdat dat de leeftijd was dat hij daar weg moest en die komt van een erkende fokker. En ze prima gesocialiseerd en heeft altijd goed gegeten nooit problemen mee gehad.
Ivana
13 jaar geleden
Loeni, in dit geval heb je het echt mis. Lees Lorenz en Trumler. Met 7-7.5 weken is er een kruising tussen vluchtgedrag en bindingsdrang. Ik ga dit hier niet uitleggen, lees het zelf na.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat de meeste hondencursussen pas vanaf 12 weken zijn kan ook te maken hebben met de inentingen die de pup moet krijgen.
Puppy horen alles behalve vet te hebben.
Ze moeten genoeg voedsel krijgen om te groeien. Geef je ze meer eten ze het ook op.
Ze gebruiken al hun energie om te groeien. Dus ze mogen eigenlijk geen vet opbouwen.
Weeg de puppy regelmatig. Ze komen vrij rap aan.

verder is de vraag of de pup alle inentingen en wormkuren heeft gehad. Een pup is leuk, maar kost geld, en dat moet je wel bereid zijn te investeren.

Die van mij is nu 9,5 week en is ook zonder vet (labrador)
Maar vanwege de inentingen ben ik nu voor de 2e keer bij de dierenarts geweest en ze is in 2 weken tijd 1,3 kilo aangekomen. En ze krijgt drie maal per dag de voorgeschreven hoeveelheid. En dat ziet er inderdaad als weinig uit.

maar 1 ding, bij twijfel naar de dierenarts
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
wat voor pup en wat eet hij nu? je kunt overstappen op een ander merk,maar doe dat wel voorzichtig.heeft ze geen maagklachten? ga er asjeblieft mee naar de dierenarts.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Is ze al ontwormd.(wormen gaan met het beste lopen)
Probeer eens katten voeding.(is zouter)
onze Scottish Terrier was dol op kaas en nu de Labrador laat dit liggen.
Maak eens iets zelf bv .vers gemalen vlees of licht gebakken, een eitje bakken enz.
Na enkele dagen kan je er eens brokjes bijmengen .
Groetjes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ontwormen is zeer belangrijk, ook als de fokker zegt dat ze goed ontwormd zijn zou ik ze als ze mager blijft alsnog met een breedspectrummiddel ontwormen.
Voor de rest wat ontdooide diepvriespens bijgeven.
Persoonlijk hebben we de beste ervaring met farmfood.
Het is duurder voer maar ze hebben er veel minder van nodig, zodat je niet alleen voordelig uit bent, de honden doen het naar onze brede ervaring er het beste op.
Ook KJEN hondenvoer is heel goed, naar onze ervaring.
Dit advies is volledig vrij van commerciële belangen.
We willen alleen snel hulp bieden, te magere pups is GEEN goede zaak.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als je je bedenkt dat het overgrote deel van de honden en katten in nederland overgewicht hebben zou ik me eerder zorgen maken hoe mijn (of jou ) hond op gewicht te houden dan er gewicht op te kweken.
Geniet er maar van dat je je daar nu niet mee bezig hoeft te houden want pups kennende komen daar nog voldoende andere zorgen voor in de plaats (zindelijkheid, knagen op banken enz. kortom de zoektocht van de pup brengt vaak genoeg met zich mee.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding