Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

welk soort vogel heb ik? en waarom slijpt hij zijn bekje niet?

Hallo, ik heb onlangs een jong vogel gekocht maar ik weet niet wat zijn ras is. En hij heeft een niet-recht bekje dat hij zelf moet slijpen aan de hand van een vitamine blokje maar dat doet hij niet. Wat moet ik doen? Alvast bedankt

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
795
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Hoe zo, 'maar ik weet niet wat voor ras'. Je kan toch niet zomaar een dier kopen zonder dat je weet hoe en wat. Je hebt het hier wel over een levend wezen die je moet verzorgen. Weet je zeker dat je het vogeltje het juiste voer geeft?
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ja, ik weet wat hij moet eten. In de dierenwinkel zeiden ze wat hij moest eten. Ik heb zijn ras niet kunnen aflezen van zijn prijskaart omdat het te ver stond. (ik heb slechte ogen). En op de ticket dat ik kreeg staat er gewoon "Vogel levend 21%".
Ivana
9 jaar geleden
Het is een zebravink. Dit is een tropische vogel die in grote getale in Nederland wordt gekweekt.
Ivana
9 jaar geleden
http://link.marktplaats.nl/m872829018
Doe het beestje een plezier en koop er een tweede bij, kosten nog geen halve cent. Voor prijs bij kweker zie advertentie.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Oeps. Ik zit op de verkeerde site. Ik woon in België. En de Zebra heb ik gekocht in Tom&Co. (bedankt voor jullie tips. Zal een extra aankopen).
Antoni
9 jaar geleden
De websites www.goeievraag.be en www.goeievraag.nl zijn dezelfde.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Het is een Zebravink, Als de snavel door groeit ga dan even na de dierenarts lees namelijk dat u slechten eigen heeft. Het snaveltje moet dan bij geknipt worden. En dat is nog al een moeilijk met slechte ogen. Zorg er voor dat er wel altijd een Sepia of kleiblok in de kooi hangt. Blijft dit probleem zich voor doen is het een erfelijk afwijking. Niks ernstig, maar de snavel zal wel bij gehouden moeten worden en de vogel mag niet gebruikt worden als kweekvogel.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat is een zebravink.
Misschien komt het bek slijpen nog,maar noodzakelijk is niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Die bek moet worden bijgeknipt. In de handel zijn daar speciale schaartjes voor, waar je de teennagels ook mee kan inkorten. Als deze bek gaat doorgroeien, wordt die kant veel te lang en kan het beestje zich verwonden wanneer het zijn verenkleed goed legt, iets waar ze vaak mee bezig zijn.
Ik kan er ook nog bijvertellen dat het een mannetje is.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Je kunt op de foto niet goed zien hoe de snavel precies is en ik zou het zeker niet zelf gaan doen als je daar geen ervaring mee hebt.
Dat het een mannetje is wist ik al,ik heb ze zelf vroeger ook gehad.

Andere antwoorden (1)

9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding