Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Onze poes wil na haar sterilisatie niks meer met ons te maken hebben, wat te doen?

We hebben onze jonge poes laten steriliseren en vanaf dat moment wilt ze niks meer met ons te maken hebben. Als we haar aaien gaat ze meteen op haar rug en begint ze ons te krabben en te bijten. Je mag haar bovendien ook niet meer op tillen.

De dierenarts heeft ons verteld dat ze 1 nagel is verloren maar we hebben ruim 4 terug gevonden in haar kooi. Wat moeten we hier mee en wat kunnen we doen?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
985
Ritsuka
9 jaar geleden
En hoe lang geleden was de ingreep?
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
5 dagen geleden
Rieneke1
9 jaar geleden
Hoe ziet de wond eruit?
Heeft ze pijnstilling meegekregen?
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ze heeft inderdaad pijnstillers gekregen voor nog 3 dagen, en de wond ziet er goed uit. Ze wil bovendien ook niet meer naar haar favoriete plek.
Rieneke1
9 jaar geleden
Zie je de volgende dingen bij haar: grote pupillen, regelmatig lippen aflikken, rillingen door de vacht, zitten met 1 pootje geheven?
Ligt ze nog wel in diepe ontspannen slaap?
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Pupillen word na elke actie die er in huis word gemaakt veranderd. Heel vaak zijn de pupillen klein. Ze likt haar lippen niet af, ze maakt haar vacht daarin tegen wel vaak schoon. En ze doet niks aparts met het pootje. En wanneer ze slaapt, dan storen we haar niet omdat we weten dat ze aan het herstellen is. Dus ik neem aan dat ze wel ontspant.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Misschien is het een intelligente poes die beseft wat jullie haar aangedaan hebben. ;-)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In de reacties geef je aan dat poes pijnstilling heeft gehad, en dat de wond er mooi uitziet. Het lijkt me dus niet waarschijnlijk dat de poes pijn heeft.
Wel geef je aan dat ze niets kan hebben van jullie, haar oude plekjes niet opzoekt, en zich vaak aan het poetsen is.
Het lijkt er op dat de poes door de castratie en alles er omheen flink van slag is geraakt.
Het lijkt me het beste de poes rustig te laten betijen. Praat wat tegen haar, maar benader haar verder niet. Laat poes zelf maar aangeven wat ze wil.
Zorg voor verschillende verstopplekjes, hoog zowel als laag, zodat ze zich veilig terug kan trekken. Een feliway verdamper kan de poes ondersteunen, en ook zou ik overwegen Zylkene over het eten te doen. Dit is een voedingssupplement tegen stress.
Gun het allemaal wat tijd.
Wellicht is ze ook wel los te krijgen door een spelletje met hengeltje of veter, spel is goed voor de poes om gevoelens van ongenoegen af te reageren.
Succes en geduld!
(Lees meer...)
Rieneke1
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding