Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan een konijn niezen?

Mijn konijn maakt de laatste tijd een heel vreemd geluid. Wij weten niet wat het is. Ik heb een beetje op youtube filmpjes gekeken, toen kwam ik bij onderstaand filmpje. Op 1:40 ongeveer maakt het konijn hetzelfde geluid als wat mijn konijn maakt. Wat is dit voor geluid? Is het niezen, hoesten, kokhalzen?
Ik maak me een beetje ongerust..
Bedankt

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
2.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat lijkt inderdaad op niezen, kijk eens goed naar je konijn, heeft hij/zij ook een natte neus, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk met je konijn naar de dierenarts gaat, een gezond konijn heeft een droge neus.
Niest hij/zij zonder een natte neus te hebben, dan kan dat betekenen dat je konijn ergens allergisch voor is, verander dan eens van bodembedekking, om te kijken of dat helpt. Helpt dat niet, ook dan kan de dierenarts je konijn testen, om te weten te komen waarvoor je konijn allergisch is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Klopt, als het konijn een natte neus heeft kan hij de ziekte "snot" hebben: http://www.leerwiki.nl/Pasteurella_multocida_bij_konijnen
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Bedankt Astrid, ook voor de goede link.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding