Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is mijn chihuahua zo gemeen naar andere honden?

Als ze een andere hond ziet die iets groter dan haar is, zet ze het op een blaffen, haar haren gaan overeind staan en het lijkt alsof ze helemaal in paniek raakt. Als een andere hond dan te dicht in de buurt komt, bijt ze hem in z'n neus. Ook als ik haar optil en ze ziet een andere hond bijt ze mij, terwijl het verder een onwijs lief beest is, zo'n schatje! Als er maar geen andere hond in de buurt komt. Ik ben vooral bang dat een andere hond haar dan terug bijt en dat kan heel verkeerd aflopen aangezien het een heel klein hondje is.

Ik vind het daarom vervelend om met haar te wandelen, omdat we altijd wel honden tegenkomen. Waarom doet ze dit? En hoe leer ik dat nu nog af? ( ze wordt in oktober 3) naar hondentraining ofzo is trouwens geen optie aangezien dat met andere honden is...

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Waarom ze dat doet komt waarschijnlijk door hoe jij haar hebt opgevoed en het karakter van het beestje natuurlijk.
Kleine hondjes met kleertjes aan of in een tasje zijn uiteindelijk ook honden, maar worden meer als kind gezien en behandeld en door hun formaat worden ze heel vaak opgetild, omdat het handig is, maar ook als er een grote hond aan komt lopen doet men dat vaak, jij ook las ik.

Je helpt je hond het beste door hem als echte hond te gaan behandelen en jou op te stellen als roedelleider. Juist door wel naar een hondeschool te gaan leert jou hondje om hond te zijn. Als jij je hond op de arm hebt, heeft hij geen kans om kont te snuffelen bij de andere hond, wat juist een hele belangrijke stap is in het sociale honden proces.
Geef je probleem aan bij een goede hondeschool en luister goed naar hun advies, dan denk ik dat er best nog wel goed gedrag aan te leren valt. Maar laat je hondje in ieder geval hond wezen en stop eens een poosje met het optillen, dat zal al iets verschil moeten gaan geven.

Succes
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
jodyenboyke
11 jaar geleden
+
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
+ Elke hond is goed gedrag aan te leren,ongeacht hoe oud ze zijn.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
+
En het woord "waarschijnlijk" in je eerste zin kan je wat mij betreft weglaten!
Ivana
11 jaar geleden
Juist. plus.
ze is bang, dat is de reden.
je houdt haar terug van andere honden, dus ze krijgt ook niet de kans om haar angst onder ogen te zien.
dat klinkt misschien gek, maar een hond die bang is, moet juist met andere honden leren omgaan. niet door haar apart te houden, dat wakkert de angst alleen maar aan, waardoor je meer angst en meer bijten krijgt!

misschien ken je iemand met een of meer honden, die moet je vragen om met jou en je hond uit wandelen te gaan.
hoe vaker, hoe beter. de honden wennen aan elkaar en uiteindelijk zal het beter gaan met je kleine, felle hondje.

probeer zelf tegen te gaan dat ze de kans grijpt om een andere hond te pakken/te bijten. corrigeer haar en blijf dat doen, niet de ene keer wel en de andere niet, dus blijf consequent dit doorvoeren.
misschien is het heel leerzaam voor je om naar cesar milan te kijken "the dogwhisperer" op national geographic, iedere avond om 19.00uur.

succes!

Toegevoegd na 1 minuut:
honden moeten net als mensen elkaar leren kennen, wij geven een hand en praten, honden snuffelen aan de kont en spelen, geef je hondje die kans om vriendjes te maken...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
jodyenboyke
11 jaar geleden
+
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
+
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ook van mij uiteraard een dikke PLUS!
Ivana
11 jaar geleden
Dikke plus. Alleen denk ik dat Cesar Millan een brug te ver is. Ze zal uitvluchten en excuses voor dit hondje gaan verzinnen. Ze schrijft immers dat het zo'n lief hondje is. Dat is het dus niet. Kan het hondje niets aan doen overigens.
Een goede hondenschool of goede hondentherapeut kan in dit geval beter geraadpleegd worden, zodat de baas inzicht krijgt in zijn/haar eigen foute opstelling.
Je zou juist wél naar een hondenclub moeten gaan, met veel andere honden. Het liefst, waar ze de honden ook nog los laten in een afgezet weitje.
Honden hebben ook hun eigen gedrag. Als jouw hondje een andere hond in de neus bijt, zal die andere hem echt wel op zijn plek zetten. Maar dan moet je ze wel de kans geven om dit te doen. En dat lukt niet als jij hem steeds optilt.
Laat hem het maar uitzoeken. Dat klinkt heel erg gemeen, maar daarmee zal hij vanzelf leren hoe hij met andere honden om moet gaan en zal zijn angst en agressieve reactie verdwijnen.
+ ga naar een hondenclub. Is ook nog eens heel erg leuk!
+ volg de dogwhisperer een tijdje, erg leerzaam.

Heel veel succes met je hondje!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding