Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

grote honden zouden minder agressief en blafferig zijn dan kleine honden?

ik heb een grote bouvier, is heel rustig lief voor kinderen en blaft heel zelden.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ben ik helemaal mee eens. grote honden worden ook beter opgevoed. Ze mogen niet tegen te opspringen vaak niet op de bank liggen en goed luisteren om ze goed in toom te houden. Dit gebeurd automatisch omdat er toch wel een gevaarte door het huis loopt en dat is bevorderend voor het gedrag want het wordt je onderdaan. En de kleine hondjes mogen vaak alles. Worden veel opgetild mogen op de bank liggen en springen en dit is niet erg bevorderend voor de onderdanigheid zeg maar. Ik had zelf een rottweiler en die was gewoon netjes opgevoed. Hij had een hekel aan kleine hondjes. Maar wanneer mijn hond dat blafte was mijn hond vals ... terwijl zo een klein hondje opgetild werd en terug blafte natuurlijk. maar er was 1 jackrussel die echt helemaal geweldig was opgevoed en daar speelde ze dan mee.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (7)

Voor grote honden lijken andere dieren en mensen kleiner, waardoor ze in verhouding daardoor minder bedreigend zijn.
Ze hoeven dus hun (gebrek aan) formaat niet te compenseren door agressief gedrag.
De kleinen weten dat ze door imponeren soms "mentaal "overwicht kunnen krijgen en sommige
hondjes exceleren hierin.
Wie niet sterk is moet slim zijn, passen ze dus letterlijk toe.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Grote honden werden om andere redenen gefokt dan kleinere honden. Vb een bouvier was in oorsprong een veedrijver. Je kan je voorstellen dat men weinig kon beginnen met een agressieve, blafferige hond die het vee naar overal zou verspreiden. Werd dus gefokt op kalmte en gehoorzaamheid + niet snel onder de indruk van morrende koeien. (is maar een voorbeeld hé, niet letterlijk nemen)
Terwijl de meeste kleinere hondenrassen eerder voor hun uiterlijk werden gefokt. Maakte niet zoveel uit dat die heel erg blafferig waren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het merendeel van de kleine gezelschapshondjes wordt gekocht door mensen die een hond willen hebben om te knuffelen. Daarom worden ze vaak behandeld alsof het mensenkinderen zijn.
Er worden geen grenzen gesteld aan de plaats die ze mogen innemen en als ze zich "pijn" doen zijn ze zielig. Ze verworden tot ongelukkige monsters, angstig, onzeker en zonder de leiding van een baas. De angst maakt dat ze keffen en uitvallen, binnen plassen en bezoek bijten.

Als er dan een keer iemand met een welopgevoede Jack Russell tussendoor loopt , valt dat op. Diezelfde Jack zal zijn roedelleider weliswaar door blaffen onraad aankondigen, maar dat klinkt niet als gekef. Een "stil" van de baas zal genoeg zijn.

Kleine honden zijn in principe niet agressiever dan grote honden. Bij eigenaren van kleine honden is er echter minder kennis van de aard van de hond en hoe je een hond "hond" kan laten blijven. Maak je van een kleine hond een "mens", dan vraag je om de problemen die jij hier vermeldt.

Daar komt nog bij, dat de meeste kleine honden aangelijnd worden uitgelaten en nog erger is, dat dit gebeurt met een uitrollijn. Deze uitrollijn, die altijd strak staat, leert de hond vooruit lopen en de leiding overnemen. Te zelfder tijd loopt het hondje hierdoor altijd aan de grens van een wandelend territorium en dat gaat hij door keffen verdedigen.

Juist eigenaren van kleine honden zouden verplicht moeten zijn naar hondencursus te gaan, om te leren hoe het NIET moet. Grote honden gaan met hun bazen veel vaker naar cursus en dat is goed te merken.

Agressieviteit en blaffen wordt door de eigenaren veroorzaakt. Slechte socialisatie vanaf de 5e week is vaak een onderliggende oorzaak. (Mede de taak van de fokker)
(Lees meer...)
Ivana
13 jaar geleden
grote honden worden opgevoed als dat ze groot zijn/worden
kleine hondjes blijven behandelt worden alsof het puppy's zijn en niet voor hun zelf kunnen zorgen bv opgepakt worden als er een grotere hond aan komt lopen
daardoor blaffen kleine honden denk meer.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het is maar net wat het karakter is van de hond. Ik ken een kleine maltezer, zet die maar in een andere kamer, die bijt er op los. Terwijl de grote juist overal bang voor is en nergens in de buurt komt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ivana
13 jaar geleden
Blaffen en bijten is ook angst. Als het honden van dezelfde eigenaar zijn, heeft hij duidelijk iets verkeerd gedaan. De reactie van de hond (bijten, blaffen of vluchten) hangt dan inderdaad van het karakter van de hond af.
Ik heb zelf ook een bouvier gehad en precies zoals je zeg;
' rustig en lief voor kinderen, altijd opkomend voor de zwakkeren'. Ik houd ook zelf het meest van grote honden
omdat zij je bescherming bieden. Je weet dat ze er zijn wanneer de nood aan de man is. Onze bouvier was getraind en hielp mijn man in de bewaking. Ook de politie maakte vaak gebruik van hem en mijn man. Dit soort honden zijn werkhonden. Ze werken graag en doen alles om de baas te plezieren, ze zijn ook heel loyaal en als het moet geven ze hun leven voor hun baas of die mensen die hij voor zijn gevoel moet beschermen.
Wij hadden een reu en daarom spreek ik van'hij'.
Enfin; Dit soort grote honden is vaak intelligent genoeg om getraind te worden en hebben een stabiel karakter.
Dat zijn raskenmerken en daarom is het eigenlijk van belang dat ze een goede opvoeding krijgen want het kunnen ook ongeleide projectielen worden zonder vaste hand, vanwege hun kracht.
Kleine hondjes heb je voor je gevoel beter in de hand omdat ze niet zo sterk zijn, je ze op kunt pakken en weg kunt zetten als ze vervelend zijn. Het zijn ook vaak schoothondjes en hoeven voor hun eigenaars niet veel meer dan lekker op schoot te zitten en te knuffelen.
Ze hebben echter wel degelijk karaktertjes en laten zich niets zeggen of bijbrengen als ze dit niet als pup geleerd hebben. Vaak breng je ze het niet zo goed bij omdat ze geen werkhonden zijn en vaak eigenwijs. Ze zien onverwachte bewegingen naar hen toe dan ook gauw bedreigend omdat alles snel groot lijkt wat op hen af komt.
Doordat ze niet sterk zijn en bewust van hun geringe kracht vallen ze eerder aan, waarschuwen eerder door luid te keffen en zijn vaak nerveus, waardoor ze ook druk en blafferig over komen. De aanval is voor hen de beste verdediging en als blaffen niet helpt,dan bijten ze.
(Lees meer...)
amc
13 jaar geleden
Ben ik het absoluut niet mee eens. Hond=hond, heeft niks met grootte te maken.
Wat ik wel vind is, dat grotere rassen vaak beter worden begeleid, omdat een grote tiran NOG erger is als een kleine.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding