Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke opleidingen moet ik volgen om stewardess te worden?

Ik doe nu HAVO en ik vraag me af of je daarna nog een vervolgopleiding (HBO of MBO) moet volgen om stewardess te worden.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
11.9K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Gerelateerde vragen
•Ik wil een particuliere opleiding voor stewardess volgen want ik wil stewardess worden. Is er ergens een lijst van betrouwbare opleidingen?
•Is het nodig een opleiding voor stewardess te volgen?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
gebruik de zoekfunctie even : tik : 'stewardess' in, en je ziet talloze antwoorden op je vraag, en andere vragen die te maken hebben met dit beroep (oa. salaris ed.)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Aan het ROC Luchtvaartcollege te Hoofddorp kun je o.a. een opleiding tot stewardess volgen.
Met Havo als vooropleiding kun je een tweejarig traject volgen, met een lagere opleiding is de opleiding 3 of 4 jaar.

Extra eisen
Voor een functie in de Luchtvaart bestaan speciale fysieke eisen:

lengte: minimaal 162 cm (bij andere opleidingen miniaal 1.58 cm) voor vrouwen en 170 cm voor mannen
goede lichamelijke conditie
gezichtsvermogen: maximaal +5/-5

Startmomenten:
januari 2013, augustus 2013, januari 2014 (zie verder in bron 1)

Een andere mogelijkheid is aan het Flight Attendant College in Amsterdam (zie in bron 2)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De stewardessenopleidingen zijn MBO niveau.

Je kunt kiezen voor een maatschappij of een particuliere opleiding.
Er zijn veel mogelijkheden, waar je met je HAVO diploma
voor kan solliciteren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het heeft eigenlijk geen enkele zin hier een (dure!!) opleiding voor te gaan volgen - als je door de selectie komt, geeft iedere maatschappij je hun eigen opleiding voor hun maatschappij. Ook als je al eerder bij een andere maatschappij gevlogen hebt, krijg je opnieuw een basiscursus bij je nieuwe maatschappij. Zelfs als je na meer dan 10 jaar terugkomt bij een maatschappij, waar je al een basiscursus gehad hebt, ga je evengoed wéér de basiscursus in, en begin je weer onderaan 'de ladder' als meest juniore stewardess.

Ik ben héél goed basisopgeleid : heb bij 5 maatschappijen gevlogen...

Veel belangrijker is, dat je je talen goed spreekt/leest/schrijft, getoond hebt op eigen benen te kunnen staan door bijv. een buitenlandverblijf, dat je op de hoogte bent van de 'normale' omgangsregels. (Een passagier begroeten met 'hálloooooh' is bijv niet zo correct : je hebt niet samen in de zandbak gezeten...)
Ook dat je eindeloos geduldig bent en vér over je eigen grenzen heen kunt gaan en altijd vriendelijk en opgewekt blijft - de ene nacht haal je door het tijdsverschil 'door', en de volgende nacht werk je weer 14 uur terug - je bent vaak heel erg moe, maar dat gaat niemand aan, ook je collega's niet....ook niet, dat het eergisteren is uitgegaan met je vriend : een stewardess is altijd vol belangstelling voor haar collega's en haar passagiers.

Een goede lichamelijke conditie helpt (je gaat lopen naar Hongkong, en tilt regelmatig zware bakken met pakken sap en flessen, om van je koffer maar niet te spreken), evengoed als een slank postuur : als je niet langs een trolley in het gangpad kunt om iets uit de galley te gaan halen, is dat erg lastig, want dan moet je heen en weer rijden, en zo'n volgeladen trolley weegt zo'n 85 kilo - soms in een schuinstaand vliegtuig (klim / dalen).

Alle andere dingen (drankjes mixen, de werkvolgorde, douane-papieren invullen, je voorraad in de galley tellen voor de landing, hoe bedien je ovens en coffeemakers) leer je spelenderwijs.

Het is een heerlijk beroep van keihard werken - als je mensen en een zigeunerbestaan tenminste héél erg leuk vindt - maar een college hoef je er echt niet voor te gaan volgen. Kan je beter een baantje zoeken in een 'betere' bar (hotel..) of in een goed restaurant : daar bereid je je véél beter voor op vliegen!! Of een vakantiebaan van 6 weken in het buitenland, zodat je óók nog je spreekvaardigheid verbetert.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding