Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat kost het vullen van een gaatje bij de tandarts ongeveer

ik heb volgens mij 3 gaatjes in mijn kiezen en aangezien ik maar tot 225,- euro verzekerd ben was ik daar wel benieuwd naar, niet dat ik straks een gigantische narekening krijg...

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
14.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (6)

nou ik geloof dat gaatjes vullen niet zo duur is misschien tegen de twintig euro ik zou het niet weten nog nooit gaatjes gehad
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In de link staan tarieven, maar die kunnen wel verschillen per tandarts en zijn natuurlijk ook afhankelijk of het een 'gewoon' gaatje is of dat er een wortelkanaal behandeling bij komt.
Maar heb je toch een beetje een idee, met die 225,- redt je het vast wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bij onze tandarts is het zo dat wij alles voor moeten schieten. Ondanks dat ik in natura ben verzekerd. Onlangs moest ik voor vullen eur 65 betalen en dat is exclusief de evt verdoving.

Jij bent verzekerd voor een bepaald bedrag maar niet alle kosten die je maakt bij je tandarts vallen daaronder. De kans is groot dat je zelf nog een bedrag moet bijpassen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Geheel afhankelijk van welke tarieven jouw tandarts hanteert. Maar je geeft aan "volgens mij etc...". Dat betekent dat er nog goed gekeken moet worden of je uberhaupt die gaatjes wel hebt.
Nu weet ik niet wat jouw tandarts allemaal doet, maar als hij foto's gaat maken en evt. gaat verdoven bij het vullen van de gaatjes dan kun je nog wel eens duur uit zijn als het ook echt 3 gaatjes zijn...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je redt het wel met die E 225,--.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ten eerste is het afhankelijk van wat je tandarts als uur loon rekent.Dat verschilt namelijk per tandarts.
En dan is het nog afhankelijk hoe groot je gaatjes zijn. En hoe meer hij dus moet uitboren en later weer moet opvullen.Je hebt bijvoorbeeld 2vlaksvullingenof 3 vlaksvullingen. En daar zit verschil in.Krijg je er wel of geen verdoving bij daar zit ook nog een prijs verschil in.
Een verdoving zal rond de 13 euro zitten. Wanneer je verzekerd bent betaald je verzekering zoveel % de rest betaal je zelf. Laten we voor t gemak die 13 euro maar aan houden.
Dan die 3 gaatjes en laten we voor t gemak maar even ervan uit gaan dat het om 2 vlaksvullingen gaan die je hebt dan zit je op een bedrag van per vulling,33 euro keer 3 is 99 euro ( volle pond ! Daar is nog niks door vergoed door de verzekering.)
En dan etst hij het meestal ook nog bij en dat kost Euro 20,50 per ets. Weer x3 is 61,50 Uiteraard weer berekend zonder aftrek van je zieken fonds. EN puur berekend op de prijzen die mijn eigen tandarts rekent.
Tel die bedragen bij elkaar op en je komt uit op( effe tellen)Euro 173,50 Dat is dus gebaseerd op de berekeningen zonder het uurloon van de tandarts (want volgens mij betaald of het rijk dat of de menzis of achmea of zo hem uit)En zonder de vergoeding van je ziektekosten verzekering Dus als t goed is gaat er nog zoveel % weer vanaf.
En als ik verder niks ben vergeten mee te rekenen en ongeveer gemiddeld ben gaan zitten met de kosten dan heb je dus genoeg aan je geld
(Lees meer...)
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding