Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn snelkoppelingen ( naar internetpagina's ) op het bureaublad werken niet meer. Wat nu??

Afgelopen dagen kwam ineens de snelkoppeling van Google Chrome op het bureaublad te staan. Na deze verwijderd te hebben doen opeens de snelkoppelingen naar internet-pagina's het niet meer. Als ik tóch op een snelkoppeling dubbelklik, krijg ik het volgende waarschuwingsvenster;

Kan deze internetsnelkoppeling niet openen. Aan het protocol http is geen geregistreerd programma gekoppeld.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Software
11.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Mogelijk helpt deze oplossing:
Op een icoon rechts/dubbelklikken, in het uitgerolde venster aanklikken "Openen met....." en dan het juiste programma kiezen;
of op een icoon rechts/dubbelklikken en in het uitgerolde venster aanklikken "Eigenschappen" en dan het juiste programma kiezen.
(Lees meer...)
SimonV
10 jaar geleden
Gewoon simpel nieuwe snelkoppeling maken
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Wat je kunt doen is de door jouw gewenste browser instellen als standaardprogramma.
Stel je wilt Firefox gebruiken, dan kun je die instellen als je standaardbrowser. Daarna werken je internet snelkoppelingen weer gewoon en zijn ze gekoppeld aan Firefox. Zie de bron voor een uitleg hoe je dit kunt instellen voor bijvoorbeeld Windows 7.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
In feite geeft het waarschuwingsvenster het antwoord al.

Wil je een webpagina bezoeken, gaat dat via een http-protocol. Dus ook voor een snelkoppeling naar een internetlocatie gaat windows daarvoor dat controleren.

Waarschijnlijk heeft chrome tijdens de installatie de instellingen veranderd zodat alle snelkoppelingen ook in deze browser zouden openen.

En bij het deïnstalleren is Chrome vergeten de instellingen mooi terug te zetten en dat is niet netjes.

Gelukkig kan je de instellingen herstellen via het configuratiescherm. Moest je er niet aan uit kunnen kan je ook je huidige browser herinstalleren waardoor deze net als chrome zich de http-protocollen zal toe-eigenen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding