Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat kan je doen tegen bloedarmoede?

Hallo,

Ik ben een meisje van 16 jaar ik had 2 jaar aan de prikpillen gezeten ik ben hiermee gestopt daarna had ik 3-4 maanden last van ongesteldheid. Ik voel me nu de heletijd moe, misselijk en heb het gevoel of ik bijna flauwval, ik denk dat ik last heb van bloedarmoede door deze langdurige menstuatie. Wat kan ik doen om weer meer bloed aan te maken?

Groetjes meisje van 16

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
2.6K
Ritsuka
10 jaar geleden
zo lang ongesteldheid achter elkaar lijkt mij niet gezond, wat zei de huisarts hiervan?
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Daar ben ik niet naar toe geweest maar het komt door het uitwerken van mn prikpillen dus dat is het punt niet het is al over.
anneliez
10 jaar geleden
Dat is het punt dus wel, door zolang ongesteld te zijn, verlies je teveel bloed. Ga naar de dokter, hij kan je tabletten voorschrijven n dat in combinatie met gezond eten helpt je er snel boven op
Ritsuka
10 jaar geleden
Het is al over, maar het is niet normaal om zo lang achter elkaar ongesteld te zijn.
Misschien is er lichamelijk wel iets anders aan de hand waardoor je zo lang blijft bloeden, de huisarts kan dit uitzoeken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Lekker naar de huisarts gaan, en niet zelf aanmodderen. Te weinig bloed zal je niet hebben. Bloedarmoede kan veel symptomen teweegbrengen, omdat het lichaam te weinig zuurstof geleverd krijgt naar de weefsels. Het kan er ook voor zorgen dat andere medische klachten verergerd worden. Desondanks kan het voorkomen dat het lichaam leidt aan een milde tot erge bloedarmoede en toch geen symptomen vertoond. Ook kan het lichaam enkele symptomen vertonen die aan bloedarmoede doen denken, terwijl het gaat om een andere medische aandoening. De enige manier om zeker vast te stellen of het lichaam leidt aan bloedarmoede is door een bloedonderzoek af te nemen. Hierbij wordt er bloed uit het lichaam geprikt en wordt er gekeken naar de rode bloedcellen en het hemoglobinegehalte.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Een gezonde voeding kan bloedarmoede voorkomen. Voedingsmiddelen met veel ijzer zijn: volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, appelstroop, vlees, ei, noten, kiwi, vlees, gevogelte, abrikozen, tomatensap, pure chocolade, cashew noten en lever.

Lichaamsbeweging is ook goed. Elk dag een half uurtje wandelen bijvoorbeeld.
Maar: bloedarmoede is niet geschikt voor zelfmedicatie. Het belangrijkste advies is: ga naar de huisarts. Die kan besluiten tot een bloedonderzoek. En je eventueel doorsturen naar een specialist zoals een gynaecoloog.
(Lees meer...)
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding