Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Komt het doordat ik bijna ongesteld ben dan slijm verlies? En waarom komt dat?

Het is heel erg irritant dat ik het heb. Ik dacht eerst dat het kwam omdat ik teveel water dronk. Was gewoon een toeval. En pas over paar dagen word ik weer ongesteld of het kan zijn dat ik weer eens een maand over sla.. :\

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
14.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (6)

Waarschijnlijk afscheiding. Dat is normaal, maar als het erg begint te stinken; even naar de huisarts gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het slijm is eigelijk de binnen bekleding van je baarmoeder. Wanneer je bijna ongesteld moet worden "gooit" je baarmoeder alles wat er niet in hoort, eruit. Je moet het eigelijk zien als een soort grote opruiming.
Gebruik je de pil? Hierdoor kan het namelijk verergeren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Sommige meiden/dames hebben inderdaad meer last van afscheiding tegen dat ze weer ongesteld gaan worden.Ik weet niet hoe oud jij bent,maar als je nog maar net menstrueert en nog niet helemaal regelmaat in je periodes hebt kun je in plaats van een echte menstruatie ook alleen wat slijmverlies hebben.Je lichaam is dan gewoon nog niet helemaal klaar en dat komt verder vanzelf.
Als je al wel regelmatig menstrueert en toch forse afscheiding hebt tussen de menstruaties door en je hebt ook een wat branderig gevoel in en rondom je vagina dan kan het ook zijn dat je een vaginale infectie hebt.Ook niks om je voor te schamen!!Je kunt dan het beste even je Huisarts raadplegen omdat je dan een zalf of vaginaal capsule nodig hebt om die infectie te bestrijden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dan nog kan het op jouw leeftijd heel normaal zijn dat je menstruaties nog niet helemaal regelmatig verlopen.Als je je zorgen maakt of er last van hebt adviseer ik je erover te gaan praten met je Huisarts.
Als je ongesteld word, kan het dat je wit plakkerig, slijm achtig spul verliest. Dit heet afscheiding.
Als je ongesteld bent, of moet worden.. Heb je er meer last van dan anders. Eigenlijk is het een soort schoonmaak in je vagina. Je vagina gooit alles eruit wat er niet in hoort om je vagina schoon te houden. Als het héél erg stinkt, even naar de huisarts gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
aan je slijmvlies kun je zelfs aflezen wanneer je vruchtbaar bent ongeveer op de helft van je cyclus is het wat dradiger en wat meer en net voor het eind kun je heel droog zijn.
sommige vrouwen verliezen de hele maand zoveel vocht dat ze altijd een inlegkruisje moeten dragen en bij weer anderen is het heel weinig.
zolang het niet stinkt en je geen jeuk hebt hoef je je geen zorgen te maken
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
het lichaam maakt verschillende soorten slijm die verschillende functies hebben

de ene heeft als functie om de menstruatie makkelijker af te voeren

het andere om de baarmoeder hals af te sluiten

en weer een andere soort slijm heeft als functie om de spermacellen een handje te helpen op hun weg in de vagina en bevorderd de vruchtbaarheid.

stinkt het niet hoef je je dus geen zorgen te maken.

de menstruatie zal vanzelf regelmatig worden. er zijn zoveel stofjes er hormonen bij betrokken die hun tijd nodig hebben om 'op de rit' te komen.
dit kan een hele poos duren bij sommige vrouwen.



meer info bij de link
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding