Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe wordt een roede van een oude molen vervangen?

Oude molens zoals die in kinderdijk moeten wel is opgeknapt worden. De roede moet dus ook wel is worden vervangen.
Het is alleen een stale balk van zeg 30 meter. Hoe wordt deze vervangen bij een molen omgeven door water van polders, waar een hijskraan dus nouwlijks bij kan?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
956

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dan gaat het op de ouderwetse manier , met takels en een lier.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

In principe kan een hijskraan overal komen. Door het tijdelijk dempen van stukken van sloten, het plaatsen van grote stalen platen, zodat een enorme hijskraan niet verzakt in de modder, of het plaatsen van noodbruggen is alles mogelijk.

Bij spoorverbreding en/of het bouwen van spoorviaducten, moeten er soms ook enorme betonwagens, en ander zwaar transport midden in de weilanden aan het werk. Daar gaat het op dezelfde manier.

Wel is het zo, dat zoiets behoorlijk veel geld kost. Het vervangen van een roede in een oude molen aan of vlakbij de openbare weg, zal dus veel goedkoper zijn, dan dezelfde vervanging bij een molen in de "middle of nowhere". Maar het is altijd mogelijk.

Bedenk ook dat er zulke enorme grote hijskranen zijn, dat het op zich helemaal niet nodig is, dat zo'n hijskraan vlakbij zo'n oude molen hoeft te komen. Zo'n honderd meter er vandaan zou ook prima kunnen. Men zal dus goed berekenen wat de beste manier is, die het minste kost.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding