Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (10)

Pannekoeken! :D
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
op onderstaande link staan er verschillende:

erwtenstoofpotje

Ingrediënten
•kekererwten uit blik (uitgelekt gewicht ong 0.5kg)
•100 gr ontpitte groene olijven
•2 kl geconcentreerde tomatenpuree
•4 jonge wortelen, gehalveerd
•1 grote ajuin, fijngehakt
•0.5 l water
•1 groentebouillonblokje
•6 el olijfolie
•1 kl koriander in poeder
•harissa of cayennepeper naar smaak
Prijscategorie : 2 à 3 euro
Bereiding
Verwarm de olie en fruit hierin de ajuin 5 min.

Doe de wortelen, groene olijven en kekererwten bij de ajuin, overgiet met 0.5 l water + verkruimeld groentebouillonblokje + koriander + geconcentreerde tomatenpuree.

Laat, met een deksel op de pan, op een zacht vuurtje gaarstoven. De schotel is klaar als de worteltjes zachtgekookt zijn.

Breng verder op smaak met harissa of cayennepeper.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Thaise curry

Benodigdheden
Kipfilet blokjes
Oosterse roerbakmix
Rijst Basmati voor de magnetron
Thaise currysaus van AH excellent
Japanse sojasaus

Marineer de kipblokjes in de sojasaus, oosterse wokolie in een wokpan heet laten worden dan de kipblokjes erin even aanbakken, hierna de oosterse roerbakgroenten ongeveer 5 minuten mee roerbakken, vervolgens de Thaise groene currysaus erdoorheen mengen, dit ook weer 5 minuten mee roerbakken. Onderwijl de basmati rijst in de magnetron klaarmaken 2 minuten en als dat klaar is aan de wokschotel toevoegen en doorroeren.
Eet smakelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Erwtensoep met veel groenten en een overheerlijke rookworst in stukjes gesneden.
Neem er roggebrood met spek bij en voordat je het weet is je buikje weer gevuld.
Eet smakelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Chili con carne
(Lees meer...)
AlphaLimaSierra
13 jaar geleden
Aardappels in een ovenschaal, met veel knoflook, olijfolie, een tomaat in stukjes gesneden, een schijfje citroen, en een kippenpoot (of zalmmoot) in de oven (drie kwartier op 180 graden.) Superlekker en supermakkelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
huts pot
stamp pot
boerenkool
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ok, daar komt het recept. Dit is echt een verfijnde chili, ook voor de niet chili lovers.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Draadjesvlees (in Amsterdam: palappen, of vraag de slager om runderstoofvlees: vaak riblappen) in blokjes snijden, en even aanbraden in olijfolie, met een uitje.
Blik maiskorrels openmaken, het vocht uit het blik bij het vlees voegen, laat de boel rustig stoven. Als het vocht te weinig wordt, aanvullen met witte wijn of runderbouillon.
Doe er lekker veel paprikapoeder en chilipeper bij.
Laten sudderen, op een laag vuurtje: twee uur of zo. Af en toe roeren.
Als het vlees van de prikvork glijdt, maiskorrels toevoegen, met fijngesneden prei en paprika's. Tien minuten laten mee-stoven, en klaar.
Glaasje Chileense Merlot wijn erbij: smulle mense!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding