Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

geachte Heer / Mevrouw, Wordt de frietjes van Mcdonalds in dierlijke vetten voorgebakken? Worden de visburgers in dierlijke vetten gebakken?

Via emails heb ik begrepen dat de frietjes van Mcdonald in de fabriek worden voorgebakken in dierlijke oliën(Varkensvet of rundervet of allebei) voordat ze worden gedistribueerd naar de Mcdonald Restaurants.

Volgens een medewerker worden alle producten in het zelfde vet gebakken, volgens een andere medewerker worden de producten in aparte vetten gebakken.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
12.6K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik denk dat beide medewerkers gelijk hebben. Het is namelijk zo dat ze voor friet en andere zaken gescheiden zones hebben. Daar zit op zich dezelfde soort vet in, maar de verschillende producten liggen dus niet bij elkaar in hetzelfde vet. Volgens mij gebruikt McDonalds geen dierlijke vetten, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, vandaar geen antwoord maar een reactie.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Volgens mij kun je deze vraag beter aan McDonalds stellen.
Annswers
13 jaar geleden
ze zei mevrouw tegen me!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

In Europese landen zou het zomaar kunnen dat McDonalds de frietjes in dierlijke vetten voorbakt.

Wel is het zo dat ze in Islamitische landen en Israël zich houden aan de gebruiken van die landen. Halal en Koosjer. Daar komt geen dierlijk vet aan te pas.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Volgens artikelen op internet gebruiken ze plantaardige olie:

McDonald’s NL frituurt gezonder dan McDonald’s USA

Het beleid van fastfoodketen McDonald’s loopt per land sterk uiteen. In Amerika frituurt men nog in ongezonde, deels geharde vetten, waar nu een schadeloosstelling van miljoenen dollars over moet worden betaald. In Nederland zijn die allang de deur uit. Dat maakt McDonald’s Nederland gezonder dan het moederbedrijf. "Al negen jaar geleden zijn we overgestapt op plantaardige oliën in onze frituur", vertelt woordvoerder Dirk van den Bogaard aan P+.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Die redenering klopt voor geen meter. Geharde vetten zijn per definitie plantaardig. Het argument dat er alleen maar plantaardige vetten zijn gebruikt zegt niets meer of minder dan dat die vetten plantaardig zijn. Niet of ze gehard, dus superongezond zijn.
Ik heb een jaar of acht in een McDonald's restaurant gewerkt. De eerste paar jaren hadden we nog van die brokken vet. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of die plantaardig waren. Daarna (nog voor 2000) zijn ze overgegaan op vloeibaar, plantaardig vet.

Wat betreft alles in hetzelfde vet bakken, het klopt dat alle producten hetzelfde vet (vloeibaar/plantaardig) gebruiken, maar vet waarin frietjes gebakken worden, wordt nooit gebruikt voor de kipnuggets. Vet van de kipnuggets wordt ook nooit gebruikt voor groentenburgers, appelgebak en vis.

Ik moest vroeger regelmatig die frituurbakken schoon maken. Dit moest volgens een vaste volgorde: Eerst de bak met vet van de groentenburgers en appelgebak, omdat dit het schoonste vet is en omdat dit vet nooit in aanraking mag komen met vet waarin kipproducten gebakken zijn, omdat we anders niet meer kunnen garanderen dat de groentenburgers niet met vlees in aanraking zijn geweest (ja, daar zijn ze streng in), dan werden de bakken met frietvet schoongemaakt, vervolgens die van de kipnuggets/McChicken en als laatste de bakken van de Filet o Fish (omdat als je die eerst doet, alles lichtelijk een visgeur gaat krijgen.

Kortom, samengevat: Dierlijke vetten worden bij McDonalds in Nederland niet gebruikt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Vroeger werden de frietjes van McDonalds in dierlijk vet gebakken. Dat gaf ze de speciale smaak en zorgde ervoor dat ze in alle landen hetzelfde smaakten.

Dat vet was echter nogal slecht voor de gezondheid door een hoge hoeveelheid transvet en verzadigde vetzuren dat dit moest worden aangepast. Tegenwoordig wordt 100% plantaardig vet gebruikt maar er zit een smaakmaker in de frietjes die ervoor zorgt dat de frietjes hetzelfde smaken als toen.

Al het frituurvet bij McDonalds is dus plantaardig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in de usa gebruikt men canola olie.plantaardig.maar dat schijnt ook niet goed te zijn.in nederland zonnebloem olie.
in bergen op zoom staat een grote patat fabriek.
1 aardappel 10 talle verschillende verpakkingen a merken huis merken...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding