Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

havermoutpap in de magnetron

als ik mijn havermoutpap ang in de magnetron zet blijft er minder over het droogt als het ware in ofzo het lijkt dan op havermoutkoek maar gaan er dan ook voedingsstoffen en kcal uit?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Nee calorieën en voedingsstoffen zitten er nog in. Er verdampt alleen water uit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Voedingsstoffen gaan er wel uit: vooral vitamines kunnen niet goed tegen warmte, en hoe langer je iets op hoge temperatuur houdt, hoe meer vitaminen er kapot zullen gaan.

Overigens gebeurt dit ook wanneer je de havermout op een gasvlam warm zou maken; het maakt dus niets uit dat jij het met de magnetron doet.

Calorieën gaan er niet uit, die kunnen goed tegen warmte.

Dat de havermoutpap indroogt, komt simpelweg doordat er water verdampt. Ook dat zou ook gebeuren op een gasvlam, of boven een kampvuur.

Wil je dat indikken voorkomen, dan kun je de havermout in een kommetje doen met een deksel er los bovenop. Als je havermout op een bord ligt, kun je er een tweede bord omgekeerd bovenop zetten - dat fungeert dan als een soort deksel. Wel goed oppassen bij het eruithalen, want dat bovenste bord wordt gloeiendheet, en er druppelt bijna kokend condenswater vanaf!
(Lees meer...)
Cryofiel
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding