Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (4)

Het schijnt dat het vlees van de beren (de mannetjes) nogal sterk smaakt, als ze niet gecastreerd worden.
Vandaar dat het inderdaad gebeurt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Berengeur is de onaangename geur die soms opgemerkt kan worden bij het verhitten of eten van varkensvlees, of producten waarin varkensvlees verwerkt is van niet-gecastreerde mannelijke varkens die de geslachtsrijpe leeftijd hebben bereikt. Dus meestal worden ze gecastreerd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een goede varkensboer doet dat niet. De beren worden vlak na de geboorte gedood, alleen de vrouwtjes worden voor het vlees gehiuden. Een goede slsger verkoopt geen beren-vlees.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Heel simpel, ja.
De mannelijke biggen worden gecastreerd om de penetrante geur die geslachtsrijpe beren produceren niet te laten ontstaan. Deze geur wordt door de varkens "met ballen" geproduceerd om de zeugen te overtuigen van hun mannelijkheid, maar wat voor mevrouw varken als een onweerstaanbaar liefdesparfum geurt is niet zo aangenaam in onze neus.
Er is de laatste tijd veel om te doen geweest (in België dan toch) omdat er nog altijd varkensboeren zijn die de biggen onverdoofd castreren wat niet echt aangenaam is voor die beestjes (wat je je wel kan denken) en waar verschillende dierenrechtenorganisaties reeds tegen betoogd hebben.
Dus de volgende keer dat je een stukje varkensvlees op je bord hebt waar een geurtje aan is dan weet je dus dat het van een beer is.
Oh ja, nog even inpikken op het vorige antwoord:
Mochten alle mannelijke biggen geslacht worden zouden onze varkenslapjes nog veel duurder zijn dan ze nu al zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
constant
11 jaar geleden
maar wordt vlees van ongecastreerde varkens dan verkocht in winkels? en mag dat? hoe zie je dat?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De mannelijke biggen worden streng gekeurd, de enkelen die door de strenge selectie komen en niet worden gecastreerd worden kweekberen.
Als ze hun dienst voldaan hebben, meestal na verscheidene jaren, worden ze geslacht en komen meestal terecht in dierenvoeders.
Dus de kans dat je vlees van een beer op je bord krijgt is zeer miniem tot zo goed als onbestaande.
Wel nog even een kleine voetnoot:
In sommige landen worden bepaalde onderdelen (de euh..... dinges juist ja) aanzien als een delicatesse, waar juist weet ik niet meer maar ik zal het trachten op te zoeken als het je moest interesseren

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding