Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je bij ieder recept voor ijs de melk met geitenmelk vervangen?

Ik mag geen koemelk en nog wat dingen. Daarom maak ik veel zelf en wil dan ook zelf ijs maken

Maar kun je bij ieder recept dat te vinden is, gewoon zo klakkeloos de koemelk vervangen door geitenmelk en op dezelfde manier verder gaan als het recept aangeeft?

(Ik heb een ijsmachine, mocht dat nuttige info zijn)

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Koken
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

in theorie, jazeker. zo afwijkend qua vetten eiwitten en koolhydraten zijn de diverse melksoorten nu ook weer niet (okee, diverse zoogdieren uit arctische streken geven extreem vette melk maar daar horen schapen en geiten niet bij; zelfs moedermelk is niet heel afwijkend al bevat die wat meer suiker en minder vetten).

In de praktijk hangt het een beetje af van de reden dat je geen koemelk mag gebruiken.
Als je echt alleen voor koemelk allergisch bent kun je inderdaad dit door geitenmelk (of wellicht schapenmelk) vervangen. Die bevatten trouwens maar 10% minder lactose dan koemelk dus ligt het aan een (vrij veel voorkomende) allergie voor lactose dan heb je er weinig aan. zie de bron.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Eigenlijk moet het goed kunnen want melk is melk dus eigenlijk maakt het dus geen verschil welk soort melk je gebruikt maar alleen de smaak kan anders smaken.
Ik hoop dat je het gaat proberen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding