Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe gaar ik een varkenshaas in de oven . In een afgedekte pan of schaal met deksel of zonder deksel

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
16.2K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Tip: gebruik een braadzak: het vlees blijft superlekker mals!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en vouw het dunne gedeelte naar binnen en prik er een stokje door. Zo heb je de varkenshaas overal even dik.

Braad de varkenshaas iets aan in een koekenpan en leg het dan in een ovenschaal zonder deksel. Bak het af in de oven op 180 graden, ong. 20 min.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

In een braadslee doe je dat. Een mogelijke manier om het in de oven te bakken zie hieronder
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Als je de varkenshaas goed hebt dichtgeschroeid maakt het niet veel uit of je dat met of zonder deksel doet. Het gaat om de temperatuur het vlees. In een afgesloten pan zal dat minder snel oplopen.

Vlees wordt lekkerder als je het langer op lage temperatuur gaart, vandaar dat je vlees moet laten rusten (dat wel in aluminiumfolie, anders droogt het te veel uit).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In principe is het waar, dat laag en lang lekkerder is dan hoog en kort. Waar geldt dat ook..?
Zonder deksel droogt het uit door de warmte. Dus deksel erop.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Niet in de oven doen. Een varkenshaasje moet je behandelen als biefstuk 3 tot 4 minuten aan elke kant in de bakpan met boter.

Het deksel probleem heeft een algemene regel. Als je de deksel erop doet valt het vocht terug en wordt het vlees gestoofd.
De oven is goed voor grotere stukken vlees. en vlees dat geschikt is om te grillen.
Maar ik heb geen enkele ster, dus vertrouw niet op mij.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Lekker makkelijk, wikkel deze in bananen bladeren met wat schilletjes sinasappel, hiermee bewaar je de smaak van je vlees en wordt goed gaar
(Lees meer...)
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding