Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat zijn vinyl / lp platen waard ?

wat zijn ze waard.

dat is mijn vraag.
ik heb hier een doos vol singles en albums waaronder a-ha - stay on these roads »LIMITED EDITION« contains FREE POSTER 925 733 -1. de poster is nog in perfecte staat de plaat is nog perfect de cover is nog perfect alles is perfecr.

mijn vraag is als ik meer van dit soort platen heb zijn ze dan wat waard ? of kan ik ze net zo goed op de rommelmarkt verkopen. ik heb er een hoop van abba tot queen en nog veel meer.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Muziek
5.9K
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
De normale lp's en singles zijn nog volop in de huishoudens aanwezig, dat maakt hun waarde gering, omdat de vraag hiernaar klein is.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
http://www.discogs.com/sell/release/176240?sort=price%2Casc&limit=250&ev=rb 10 euro voor een Near Mint. Aan de prijs te zien is het geen gewilde plaat.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Wat je kan doen is even elke plaat nakijken op discogs, wellicht zit er een pareltje bij.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Hoi Whesky,

De waarde van 2e hands platen loopt heel erg uiteen, maar sommige zijn vrij veel waard. Voor je ze weggooit of op de rommelmarkt zet zou ik er zeker een telefoontje aan wagen.

De uitleg: van 1989 tot 1995 heb ik in een 2e hands platenzaak gewerkt voor mijn plezier. De inkoop van de platen toen was 2 tot 5 gulden afhankerlijk van wat het was en hoe het eruit zag. Anders dan je misschien zou denken zijn nog steeds veel mensen verknocht aan vinyl. Afhankelijk van de staat waarin je platen verkeren kunnen ze best aardig wat waard zijn; zijn het zeldzame platen en in goede staat dan brengen ze wellicht 10 of meer euri op. Limited edition platen (of bootlegs) kunnen aardig wat waard zijn maar ook dat hangt enorm af van wat het is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
oke ja ik heb ze allemaal in plastic hoezen al jaren lang die van a-ha is de meest perfecte de poster is on aangeraakt gebleven de plaat net zo dus ik denk dat ik die nog wel een aantal jaren ga bewaren.

Andere antwoorden (1)

Jaren 80 ?? Kun je inderdaad net zo goed aan de rommelmarkt geven ; gemiddeld doen ze een euro per stuk tot meerdere voor een euro. Voor ze zeldzaam zijn gaat ongetwijfeld nog tientallen jaren overheen.
Zelfs hele oude bakelieten platen uit de jaren 50 en eerder doen maar zelden meer dan een euro, hooguit twee, tenzij het om heel bijzondere opnames gaat - maar ook dan kun je er niet van rentenieren.

Je kunt proberen er wat in uitstekende conditie te bewaren om te verkopen op het moment / in de week dat de artiest sterft. Dan heb je met bijvoorbeeld Queen of Michael Jackson nog wel een paar tientjes binnen kunnen halen. Nu is die markt redelijk verzadigd, en zal het moeilijk worden de juiste koper te vinden.

Limited editions zijn vaak niet zo limited als je denkt, en ook niet zo gewild als we soms hopen. Alleen de allergrootsten die niet in enorme oplagen zijn gedrukt, kunnen echt geld waard zijn. Een eerste persing van een belangrijke single of LP van de Beatles bijvoorbeeld. Maar mainstream jaren 70/80 popmuziek, sorry, dat levert echt vrijwel niets meer op.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Hoi Marleen, je zou verrast zijn als je hoort wat sommige platen van acts als Madonna, David Bowie en Queen waard zijn (mits in goede staat).
Ik heb er zelf heel veel verkocht, soms voor schandalig veel geld (vond ik zelf) maar het werd er grif voor betaald. Zie mijn antwoord.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding