Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is het verschil tussen USB voor een PC en USB voor een playstation. Waarom is bv een (ouder) USB stuurwiel niet geschikt voor een playstaion?

In een gamestore heeft men dit aangegeven en daarnaast zie je ook staads bij de specificaties geschikt voor PC & PS3. USB staat toch voor universeel?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
464

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

USB is een transmissie protocol voor data. Wat voor data erover heen gaat ligt eraan wat de maker van een USB-compatible apparaat wil.

Dit kan bijvoorbeeld gegevens zijn van bestanden op de harde schijf, of bewegende video van een webcam, of een audio device, of een game controller of noem maar op.

USB heeft duizenden toepassingen. Het is onmogelijk voor een fabrikant van een besturingssysteem (Windows/Mac/Linux/Xbox OS/Playstation OS/noem maar op) ALLE USB apparaten te ondersteunen.

Sony weet niet in welke achterhoekje of welk schuurtje dan ook een stuurwieltje word gemaakt, met een aantal elektronische compononenten die toevallig samenwerken als stuurwiel indien zodanig bedient.

In plaats daarvan kiest Sony ervoor om een aantal stuurtjes zelf te ondersteunen/produceren, waarvan de makers weten hoe het apparaat werkt en door de interne kwaliteitscontrole en dergelijk heen komt, zodat het gehele apparaat Playstation+Stuurwiel goed met elkaar werkt.

Een maker van een USB stuurwiel zal dus een bepaald protocol moeten ondersteunen.

Om het in een heel ander licht te werpen:
Als jij naast iemand staat die alleen arabisch praat, dan hebben jullie wel de fysieke medium om mee te communiceren (stemgeluid, oor die vibraties hoort) maar je snapt niets vanelkaar omdat jullie niet dezelfde taal praten.

Toegevoegd na 1 minuut:
Zoiets noemen we in de computerwereld trouwens een "driver".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding