Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

mijn samsung led tv geeft geen beeld meer maar nog wel geluid. wat is er aan de hand?

Het is een Samsung UE40H5000AW. Het Beeld wordt langzaam zwart maar het geluid blijft. Iemand een idee wat dit is en hoe ik dit kan verhelpen? Ik ben de bon kwijt dus kan hem niet laten repareren. Het ligt niet aan de externe apparatuur, het beeld reageert helemaal niet meer. Na 30 minuten de stekker er uit doet hij het weer maar een paar dagen later gebeurd weer precies hetzelfde. Help!

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
12.1K
capthavoc
9 jaar geleden
Heb je toen je hem kocht ook een samsung smarttv account gemaakt ?
dat geld volgens mij ook als aankoop bewijs en garantie http://www.samsung.com/nl/support/warranty/ ik zou zeggen neem eens contact op met de samsung service en reparatie lijn.
SAMSUNG Service en Informatielijn; Tel: 0900-SAMSUNG (0900-7267864) (10 c/m). je hebt 2 jaar garantie dus zou ik zeker doen.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Nee, het is geen smart tv en hij is alleen maar op kabeltv aangesloten dus niet op internet etc. Ik ga Samsung morgen maar even bellen dan.. bedankt voor de reactie!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Zeer waarschijnlijk is je LED driver/inverter defect. Sinds je zegt geen bon meer te hebben voor recht op reparatie kun je dit zelf makkelijk vervangen (want TV is modulair opgebouwd) of ergens laten repareren. Ik kan echter geen goeie onderdelen service vinden voor dit type TV.

Bijgevoegd vind je een filmpje waar het e.e.a wordt uitgelegd(rond 5:00 gaat het over de LED driver en de gepaard gaande symptomen zoals wel geluid maar geen beeld)

https://www.youtube.com/watch?v=8HG7efTMj78
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding