Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik probeerde in mijn SamsungGSM een HEMA SimKaart te doen. Dat lukte niet, nu zit ik met een SP blokkering. Wat doe ik eraan?

Toegevoegd na 1 dag:
Het probleem is verder dat ik het telefoonnummer niet meer wat en nergens meer kan vinden. Hoe kom ik daar achter.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Telefoons
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het betreft inderdaad een zogenaamde simlock. Deze zetten operators op hun toestel om te voorkomen dat je een goedkoop toestel bij ze haalt terwijl je goedkoop gaat bellen bij een ander. Wil je echt met de HEMA sim aan de slag, rest je twee mogelijkheden.

1. Je laat de simlock verwijderen door de operator waarvan je het toestel gekocht hebt. Wanneer de operator het doet blijft het recht op fabrieksgarantie bestaan en bij mogelijke problemen ten gevolge van het verwijderen van de simlock zal de operator verantwoordelijk zijn. Een jaar na aankoop van het toestel is deze verwijdering gratis. Mocht het een Orange toestel zijn, dan dien je dit via T-Mobile te regelen. Is het toestel jonger dan een jaar, dan kan de operator een boete berekenen. Het is handig om dit boetebedrag te weten om te bepalen of optie 2 interessant is.

2. Je gaat naar een persoon/bedrijf die het unlocken voor je kan doen. Meestal kan je dergelijke contacten via marktplaats e.d. vinden, maar vaak staan ze ook op de lokale markten en kan je terecht bij kleine telefoonwinkels (dus niet de grote ketens). Hier zal de verwijdering vaak voor een kleine vergoeding uitgevoerd worden maar... je hebt geen recht op fabrieksgarantie meer en als het fout gaat slopen ze met een beetje pech jouw toestel. In veel gevallen zal dan geen compensatie plaatsvinden en ligt het risico bij jezelf. De kans dat het fout gaat is echter niet heel groot.

Andere mogelijkheden zijn er niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Uitgebreid antwoord. Voor 10 euro heeft een winkeltje de simlock verwijderd, terwijl er 5 euro op de etalageruit stond. Voor deze kost het 10 zei hij. Ik vertrouw die mensen niet.

Andere antwoorden (3)

Dat komt dus omdat je een simlock hebt op je GSM.
Die kan dus niet met andere netwerken bellen.
Even laten unlocken bij een phoneshop.
Of, als ie ouder is dan een jaar, dan moet de provider dat
voor je doen waar je hem hebt aangeschaft.
(Lees meer...)
AWM
14 jaar geleden
als je simlock op je mobiel hebt moet je iemand zoeken die het simlock vrij kan maken
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bij de SimPakketjes van de HEMA staat duidelijk uitgelegd wat je moet doen om je SIM Unlock aan te vragen. Je kunt vaak als je toestel al meer dan een jaar oud is, online je unlock code aanvragen en dan kan het kaartje erin. Mocht je toestel nog geen jaar oud zijn, dan zul je een bedrag moeten betalen. Lees het boekje dat je bij je SimPakket van HEMA kreeg nog maar eens door.

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding