Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Pixeldichtheid is afhankelijk van de projectie afstand en de hoek van projectie van de beamer. Daar kan je dus nooit wat over zeggen. Pas als je zegt dat je op 100" diagonaal gaat projecteren kan je wat zeggen op pixeldichtheid.

In mijn voorbeeld zou een 720p beamer dan 14.69 PPI(pixels per inch) geven. Of 216 PPI² (pixels per vierkante inch).

De resolutie is 1280x720.

https://www.sven.de/dpi/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
gvrox
9 jaar geleden
Gelukkig dat iemand het snapt, + :)

Andere antwoorden (1)

Pixeldichtheid is 72dpi, en de resolutie is 1280x720
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
gvrox
9 jaar geleden
Pixeldichtheid 72dpi ?! Dat is volledig afhankelijk van de grootte van het geprojecteerde beeld, dus er is niet eens een direct antwoord te geven.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ik denk dat je wat door de war haalt, de lens bepaalt de grootte van het geprojecteerde beeld. Bij HD ready gebruikt de native resolutie, en daarbij worden pixels 1:1(op 72 of 96dpi) doorgegeven. Je kunt tegenwoordig inderdaad niet meer zeggen wat voor dpi de HD beamers heeft i.v.m. opschaal truukjes. Maar de oude HD ready beamer werken nog zo...
gvrox
9 jaar geleden
DPI is dots per inch (en eigenlijk is dat meer een printerterm, bij schermen kun je wel praten over pixels per inch). Als je het 1280x720 beeld projecteert zodat het 2 meter breed is, heeft het een PPI die de helft is van de PPI van het beeld als het 1 meter breed geprojecteerd is. 1280 pixels op 2 meter(=ongeveer 78 inch) geeft iets meer dan 16 PPI. Als je een dichtheid van 72PPI hebt, dan is 1280 pixels ongeveer 45cm breed.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
DPI is een algemene term die ook in Video techniek wordt gebruikt, ik ben overigens met je eens dat de oorsprong in het drukwerk ligt. Een HD Ready beamer heeft een WXGA resolutie met een daarbij behorende DPI van 72 per kleur, misschien mag je het optellen als geprojecteerd RGB tot 216 DPI, maar het is wat het is...72DPI. Kijk anders even bij AliBaba bij de LCD Projector onderdelen.
gvrox
9 jaar geleden
Eerder zei je nog "op 72 of 96dpi" , en nu is het "het is wat het is, 72DPI". Dit duidt er toch op dat je een afwijkende mening hebt over wat DPI betekent. Het gaat over het aantal pixels binnen een bepaalde fysieke afstand (in dit geval inch). Zo lang je geen afmeting hebt, kun je niet spreken over DPI. Dat Windows en Mac OS zelf een interne gedachte hebben over de DPI van het scherm dat aan de computer hangt doet daar niets aan af. Hang je een HD Ready scherm van 1280 kilometer bij 720 kilometer aan een Windows machine en die zal nog steeds denken dat het 96DPI is, terwijl het 1DPK (dot per kilometer is), en dat is 0.0000254DPI. Wat ook verwarrend is, is dat bijvoorbeeld Photoshop een DPI waarde aan een afbeelding hangt (en digitale camera's doen dat ook). Maar dat zegt helemaal niets, het is hooguit een "hint" op welke afmeting de afbeelding afgedrukt moet worden. Dit is heel verwarrend voor mensen, die gaan denken dat als ze die waarde aanpassen (zonder het aantal pixels te wijzigen) dat dan de kwaliteit verandert. Of dat mensen schrikken dat hun camera slechts 72DPI is ! Zo lang er geen afmeting is, telt alleen het aantal pixels. De DPI van de LCD in zo'n beamer kan best in de honderden zo niet duizenden zijn, het is namelijk ook maar een heel klein dingetje ten opzichte van een 24" scherm. Ook de schermpjes in electronic viewfinders kunnen een DPI van boven de 2000 hebben. Je gaat me toch niet vertellen dat als ik daar een computer op aansluit, dat de DPI dan ineens 72 is ? Bij Alibaba zie ik DPI termen staan die helemaal fout zijn, "1920x1080 dpi" en "DPI: 6.0 mega".
gvrox
9 jaar geleden
Is mijn uitleg duidelijk genoeg, en zo ja, ben je het nu met mij eens of niet ?
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
-
Als je in de videotechniek werkt zou ik echt even snel leren dat DPI(eigenlijk PPI) alleen van een resolutie af te leiden is als je ook weet wat de grootte is van het scherm/sensor/geprojecteerde beeld/afgedrukte plaatje. De door jouw genoemde 72dpi is een vaker genoemde waarde die is blijven hangen. Aangezien een interne LCD in de beamer eerder rond een inch is, zal 720ppi waarschijnlijker zijn en als je naar de projectie zelf kijkt zal een waarde als 15ppi waarschijnlijker zijn (maar dat zijn dan nog uit de lucht gegrepen waardes). 72ppi is eerder een waarde die je bij een monitor verwacht. http://www.dpiphoto.eu/dpi2.htm 72dpi(ppi) op 1280x720 geeft een diagonaal van ongeveer 20,5" https://www.sven.de/dpi/

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding