Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe moet ik mijn camera instellen voor een stopmotion?

k wil morgen een stopmotion maken dmv foto’s te maken met een canon 60d. Nou heb ik eerlijk gezegd niet heel veel verstand verstand van fotografie.

Ik wil de foto’s graag binnen op tafel maken.

Alleen snap ik niet hoe hoog moet diafragma, sluitertijd en ISO om gewoon een goede foto te krijgen. En moet de camera op Manuel staan?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Camera's
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Bij stopmotion wil je maar een ding. Een continue belichting. Het best kun je hem in M op een statief zetten. De getallen zijn makkelijker dan het lijkt, je iso wil je tussen 100 en 1000 houden. Je diaframa is afhankelijk van je doel. Wil je veel scherp F8 wil je kleine scherpte diepte, moet je iets boven je laagste waarde zitten. Stel je hebt een 85 F1.2 schiet dan op F1.6/F1.8.
Voor je sluitertijd kan in theorie alles als het echte stopmotion wil, maar in de praktijk wil je op statief tussen de 1/10 en 1/2000, vooral afhankelijk wat er overblijft van de andere twee waardes. Ze hebben allemaal invloed op elkaar. Maar het belangrijkste is dat als je het eenmaal in hebt gesteld je er niets meer aan veranderd. En ook niet plotseling de lamellen open of licht aan/uit doet. Dan komt het sowieso goed!
Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding