Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel draadloze koptelefoons kan je aansluiten?

Hoi, ik heb drie autistische kinderen die graag tv kijken.
Maar zich aan elk extern geluid irriteren en daar dan van in de war raken.

Nu is mijn vraag als ik drie koptelefoons van 1 merk koop kan ik die dan op 1 tv aansluiten? Of blijft er dan niks van het signaal over? Ik ben totaal niet technisch dus misschien kan het wel überhaupt helemaal niet.

Met vriendelijke groet

Alexander

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Audio
667

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ik heb er even over na zitten denken maar eigenlijk moet je het zien als een radio.
Er van uitgaande dat je 3 gelijke sets koopt moet het gewoon werken. 1 Basisstation zet je aan en die doet dienst als zender. De koptelefoons zijn niet anders dan radio's die het signaal opvangen. Dit heeft niets met bandbreedte o.i.d. te maken waarbij signaal inderdaad gedeeld wordt. In dit geval gebeurt dit ook niet.
Een beetje verkoper in een Harense Smid of vergelijkbare zaak zal dit zeker met je uit willen proberen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Je zou koptelefoons kunnen aanschaffen van één merk die een Infrarood ontvanger hebben zoals op de website: http://www.redcoon.nl/B151057-Sennheiser-Set-50-TV_Draadloos-Infrarood

Voordeel van IR is dat je zoveel koptelefoons kunt kopen als je maar wilt zonder enig signaal verlies(het infrarode licht straalt immers in alle richtingen van TV -> Koptelefoons) Afstand tot de TV is echter beperkt tot een meter of 12…

Koptelefoons op basis radio ontvangers zijn gevoelig voor storingen(want op de overvolle 2.4Ghz band) Als je maar een beetje beweegt krijg je interferentie van andere bronnen zoals wifi / magnetron / DECT / TL verlichting / Dimmers.
Alleen ontiegelijk dure modellen zijn goed genoeg, en storen niet…

P.S
De koptelefoon op die redcoon site is ook erg duur, maar dient strikt als voorbeeld, ze zijn bij de reguliere electronica/witgoed zaken goedkoper te krijgen…
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Oké, jouw link is als voorbeeld. Maar om te voorkomen dat vragensteller zich dood schrikt van die prijzen, toch ook maar een paar andere links:
http://tinyurl.com/ohohyjx
http://tinyurl.com/qaez49l Ik heb zelf ooit zo'n ding gekocht van ca. € 25 à € 29 (incl. zender). Heeft altijd prima gewerkt. Voor TV-gebruik is de kwaliteit ruim voldoende. Die dure zijn voor de ware audiofielen met een dure muziekinstallatie.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding