Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is een paypal rekening gekoppeld aan je bank wel veilig?

Ik heb mijn paypal gekoppeld aan mijn bankrekening. als ik iets koop hoef ik alleen maar in te loggen en ik kan alles betalen wat ik wil. dit is toch totaal niet veilig, iemand heeft alleen maar mijn wachtwoord nodig en kan alles kopen wat hij/zij wilt met mijn rekening!? !
Klopt dit?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

ja dit is waar een kennis van me klikte pas perongeluk op een link in wat leek een betrouwbaar mailtje hij vulde nietswetend zijn wachtwoord in en bam 1000 euro weg.. paypal kan wel alles achterhalen en terugzetten maar altijd vervelend zo iets!

gebruik ideal! veel veiliger
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Paypal is vrij veilig, indien er iets misloopt wordt dit altijd weer rechtgezet via Paypal zelf. Zoals Roctje zegt indien je email krijgt om gegevens in te vullen nooit doen, maar zulke mails gaan niet alleen rond voor Paypal maar ook voor elke andere bank. Paypal is dus vrij veilig, en indien je geld kwijt bent is het meestal eigenlijk de schuld van de gebruiker zelf zoals via email gegevens door geven of daarin op een link naar geen echte paypal door klikken. Met een goede antivirus bijvoorbeeld houd al heel wat van die valse websites tegen. Eigenlijk is het meestal dus de schuld van de gebruiker zelf indien je geld kwijt bent. Is ook een beetje zoals je huis laat jij die openstaan of geef jij de sleutel aan iemand. Dus zelfde met pc , geef jij de code door of heb je geen antivirus scanner (sleutel). Ik gebruik Paypal al 7 jaar of meer zelfs heb nooit problemen gehad in tegendeel het is een groot gemak.
Je mag gerust op je beide oren slapen Paypal is vrij veilig, en indien er iets mis gaat waaronder dit toch 90% van de gebruiker zelf hun schuld is , toch krijg je telkens je geld terug.

Groeten Ritchie
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding