Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een programma om bestanden te tellen?

Ik heb over de jaren alles wat ik via het internet heb gedownload verzameld in één grote folder. Nu begrijp je natuurlijk dat deze een grote chaos is, dus ik vroeg me af of het mogelijk was om het aantal bestanden te tellen, zonder dat ik dit handmatig moet doen, waarna ik ze zou kunnen sorteren.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Software
6.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ga in Windows Verkenner naar de betreffende map.

Als er alleen maar bestanden in die map staan, en dus geen mappen, druk dan op Control-A om alles te selecteren. Onderaan zie je nu hoeveel bestanden er in de map staan.

Als er zowel bestanden als mappen in die map staan, klik dan met de linker muisknop op het eerste bestand (dus net na de laatste map). Druk dan op Shift-Enter om alle bestanden te selecteren, zonder dat je de mappen selecteert. Onderaan zie je nu hoeveel bestanden er in de map staan. Dit is dus zonder dat je de mappen meetelt die ook in de map staan, en zonder dat je de bestanden meetelt die weer in die sub-mappen staan. Je telt nu dus echt alleen de bestanden die direct in die map staan, en niet de bestanden die een niveautje dieper staan.

Als je een telling wilt hebben van alle mappen en alle bestanden die in jouw map staan, ga dan naar je map en druk op Control-A om alles te selecteren. Klik nu met je rechter muisknop op één van de geselecteerde items. Er verschijnt een menuutje. Kies in dat menuutje voor Eigenschappen (helemaal onderaan). Als je erg veel mappen en bestanden hebt kan het tellen even duren, maar uiteindelijk zie je nu een overzicht van het totaal aantal mappen (inclusief mappen-in-mappen) en het totaal aantal bestanden (ook de dieperliggende) in jouw map.
 
(Lees meer...)
Cryofiel
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Heel erg bedankt!

Andere antwoorden (1)

je zou ‘search everything’ (freeware) kunnen downloaden. die laat je zoeken, en sorteren (en dus tellen) zonder lang te indexeren
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding