Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Deze twee taken kun je d.m.v geplande taken uitvoeren op een moment naar keuze.
Geplande taken kun je vinden in het configuratie scherm
►De opdracht om te defragmenteren is: c:\WINDOWS\system32\defrag.exe
Voor parameters kijk bij bron 1
►En voor schijfopruiming: Cleanmgr.exe
Voor de parameters kijk bij bron 2

Druk op de Windows startknop en kies achtereenvolgens Alle programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset, Geplande taken. Er verschijnt een dialoogvenster waar u dubbelklikt op Een nieuwe taak toevoegen. De Wizard Taak plannen komt nu in actie. Druk hier op Volgende. Even later verschijnt een lijst met mogelijke programma's die u kunt inplannen. Vindt u de beoogde toepassing hier niet terug, druk dan op de knop Bladeren en navigeer naar de gewenste map. Zo treft u bijvoorbeeld de ingebouwde defragmentatietool (defrag.exe) aan in de map \WINDOWS\system32. Met een dubbelklik selecteert u deze toepassing.
U belandt nu in een volgend venster van de wizard, waar u gevraagd wordt een naam in te vullen voor de in te plannen taak. U moet hier ook aangeven wanneer die taak moet worden uitgevoerd. U kunt onder meer kiezen uit Dagelijks, Wekelijks, Als mijn computer wordt opgestart en Als ik mij aanmeld. Opteert u voor Dagelijks en drukt u op Volgende dan kunt u de exacte starttijd en -datum invullen. Zodra u met Volgende bevestigt, dient u het gebruikersaccount in te vullen waaronder de taak zal worden uitgevoerd. Vul hier dus uw gebruikersnaam en bijhorend wachtwoord in. Druk nogmaals op Volgende, plaats een vinkje bij Geavanceerde eigenschappen voor deze taak openen en druk op Voltooien.
In principe is de taak nu ingepland, maar in het eigenschappenvenster kunt u nog allerlei details aanpassen. Zo merkt u op het tabblad Taken dat de opdracht C:\WINDOWS\system32\defrag.exe wordt uitgevoerd. U kunt hier echter nog bijkomende parameters kwijt. Voegt u hier achteraan bijvoorbeeld c: toe, dan wordt op de ingestelde tijd automatisch (alleen) de c:-partitie gedefragmenteerd, en met de parameter -f zorgt u ervoor dat een defragmentatie wordt uitgevoerd ook als die niet echt nodig blijkt. Wilt u deze taak uitgevoerd zien als de computer in slaapstand is, open dan het tabblad Instellingen en plaats een vinkje bij De computer uit de slaapstand halen om deze taak uit te voeren

→Deze handleiding overgenomen van bron 3
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding